De Schakel
Spetterend Knolleconcert; flitsende start carnaval 2017

Breda, Den Bosch en Tilburg hebben hun eigen carnavalsconcert, maar Knollevretersgat toonde afgelopen zaterdag dat het Knolleconcert in ons dorp qua sfeer en kwaliteit de vergelijking met bijvoorbeeld het Kruikenconcert gemakkelijk kan doorstaan. De samenwerking tussen muziekvereniging Concordia, toneelvereniging VOTO en het SOK leverde…

Breda, Den Bosch en Tilburg hebben hun eigen carnavalsconcert, maar Knollevretersgat toonde afgelopen zaterdag dat het Knolleconcert in ons dorp qua sfeer en kwaliteit de vergelijking met bijvoorbeeld het Kruikenconcert gemakkelijk kan doorstaan.

De samenwerking tussen muziekvereniging Concordia, toneelvereniging VOTO en het SOK leverde een waanzinnig leuke avond op, niet in de laatste plaats door de feeërieke muziek en de ludieke en originele grappen. Alle leden van het orkest waren voor de gelegenheid gekleed in sprookjeskleren. Voor de pauze bestond het programma uit muziek die rechtstreeks van de Efteling kwam met tussendoor optreden van figuren uit het sprookjespark die allerlei opdrachten uitdeelden aan de Prins en Raad van Elf. Zo moesten de kabouters een voorwerp zien te verkopen aan de Prins die echter net op dat moment verdwenen bleek te zijn en alleen teruggevonden kon worden op de muziek van de Fata Morgana. Uiteraard was Zijne Hoogheid gezeten op een vliegend tapijt. De leden van de Raad moesten met vleugeltjes op hun rug in de stijl van ‘droomvlucht’ allerlei dansjes maken.

Rijke traditie

Na de pauze vervolgde het orkest onder leiding van de altijd enthousiaste dirigent Henk Mertens het programma met carnavalsmuziek, waarbij de teksten voor het merendeel moeiteloos door het publiek konden worden meegezongen. Aan het eind van de avond bedankte Prins Martijn de spelers van VOTO en het orkest voor hun fantastische optreden. Hij memoreerde dat over een paar weken (op 17 en 18 februari) het Tonproaten zal plaatsvinden. Na de gebruikelijke polonaise kon iedereen aan de bar het motto voor dit jaar

(‘we vatte d’r intje’) in praktijk brengen. Met dit Knolleconcert heeft het SOK weer een prachtig evenement toegevoegd aan de rijke traditie van mooie carnavalsactiviteiten, welke traditie hopelijk tot in lengte van jaren behouden zal blijven.

Tekst: Robert Holl
Fotografie: Jan de Haan

About the author

Related Posts