De Schakel
Reportage
Spel, muziek en dans op Kunstmarkt 2017

Het was de achtste keer, de Kunstmarkt op Winkelcentrum Eikenbosch en bij Cultureel Centrum de Schalm. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Van 11 uur tot 16 uur konden bezoekers genieten van kunst, dans en muziek. De kinderen konden…

Het was de achtste keer, de Kunstmarkt op Winkelcentrum Eikenbosch en bij Cultureel Centrum de Schalm.

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Van 11 uur tot 16 uur konden bezoekers genieten van kunst, dans en muziek. De kinderen konden klimmen op een speeltoestel en daarna een vers gedraaide suikerspin opeten, georganiseerd door Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot.

Nieuwe kraampjes
Jack van Dongen, voorzitter van Stichting EXPO, is een van de organisatoren. Hij is blij met het aantal kraampjes. ‘Dit jaar zijn er weer nieuwe mensen bij gekomen die een kraampje hebben, dat is altijd leuk.’ Toch zijn er ook mensen die elk jaar van de partij zijn. Astrid, Marij en Conny zijn er drie van. Zij verkopen keramieke kunstwerken. ‘Je merkt wel dat er dit jaar andere mensen zijn. Dat is leuk, dan heb je een beetje verandering’, zegt Marij. De andere twee knikken instemmend. De dames vinden dat het dit jaar rustiger is dan vorig jaar. ‘Maar de sfeer is nog goed, hoor’, laat Conny weten.

Kunst uit de muur
Ook bij de bezoekers zit de sfeer er goed in. ‘Ik wist eigenlijk niet dat het Kunstmarkt was, maar omdat ik er nu ben, ga ik toch wel even rondkijken.’ Is een opmerking, die vaak gehoord wordt. Deze passanten lopen voornamelijk de Schalm even in: daar wordt door leerlingen van Factorium gedanst. Ook leerlingen van Van Opstal laten hun talenten even zien.

Maar misschien het meeste bijzondere van de dag was ‘Kunst uit de muur’. Net zoals je een kroketje bij de FEBO uit de muur trekt, kon je een Pakje Kunst uit de muur halen. Voor maar vier euro. ‘Voor wie niet veel geld aan kunst wil besteden’, aldus Jack van Dongen.

Tekst: Sara Simons
Foto: Peter van de Kamp (FotoBE)
[Fotobijschrift] Winnaars kraampje Kunstmarkt: De Kleine Wereld

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op