De Schakel
Nieuws
AFGELAST Spectaculaire menwedstrijden in Heukelom op 5, 6 en 7 april 2024

Wegens het drassige terrein heeft de organisatie moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan. Traditiegetrouw wordt het buitenseizoen van de samengestelde mensport geopend met de menwedstrijd in Heukelom. Op 5, 6 en 7 april 2024 kunnen we weer…

Wegens het drassige terrein heeft de organisatie moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan.

Traditiegetrouw wordt het buitenseizoen van de samengestelde mensport geopend met de menwedstrijd in Heukelom. Op 5, 6 en 7 april 2024 kunnen we weer genieten van dit spectaculaire evenement op de terreinen aan de kruising Oisterwijksebaan/Laag Heukelomseweg in Heukelom.

Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie onderdelen die worden verreden met paard en koets (aanspanning). Op vrijdag en zaterdag staan de onderdelen dressuur en vaardigheid op het programma. Bij de dressuur moeten de aanspanningen diverse figuren/oefeningen rijden die beoordeeld worden door een jury. De vaardigheid is een traject waarbij de aanspanning probeert foutloos en binnen een bepaalde tijd een parcours met pionnen met balletjes erop af te leggen. Tijdsoverschrijding en afgeworpen balletjes leveren strafpunten op. Op zondag vindt de spectaculaire marathon plaats, die bestaat uit een wegtraject en diverse terreinhindernissen die zo snel mogelijk en foutloos moeten worden afgelegd.

De Stichting Mensport Heukelom organiseert dit fantastische evenement al jarenlang. Voor de organisatie van editie 2024 is er versterking vanuit verschillende mede-organisatoren, voornamelijk uit de organisatie van de Menwedstrijd Tilburg. Dankzij deze samenwerking zijn er veel nieuwe vrijwilligers die hun steentje bijgedragen hebben om er weer een succesvol weekend van te maken. Naast de sponsoren die het evenement al jaren ondersteunen zijn er nieuwe sponsoren verwelkomd die de menwedstrijden in Heukelom een warm hart toedragen en de organisatie mede mogelijk maken.

We hopen dat u samen met ons komt genieten van dit prachtige evenement. De toegang is gratis. Aan de inwendige mens is gedacht en ook voor de kleintjes is er voldoende vermaak. We kijken ernaar uit om vele toeschouwers uit Heukelom en omstreken te verwelkomen op het prachtige wedstrijdterrein!

Tekst en foto: redactie (bron Mensport Heukelom)

About the author

Related Posts