De Schakel
Bedrijf in beeld
SPAAK fietsen & reparatie, eigentijds en groen

Er is veel liefde en heel wat werk gestopt in het industriële pand dat een beetje verscholen zit aan de Kerkstraat. Maar per 1 maart 2021 is het dan zover, de nieuwe winkel van SPAAK fietsen & reparatie is geopend!…

Er is veel liefde en heel wat werk gestopt in het industriële pand dat een beetje verscholen zit aan de Kerkstraat. Maar per 1 maart 2021 is het dan zover, de nieuwe winkel van SPAAK fietsen & reparatie is geopend!

 

Achtergrond

Dirk Leijten (32), geboren en getogen in Berkel-Enschot, heeft een berg aan ervaring met fietsen en reparaties daarvan. Dat kan ook niet anders als je al vanaf je 12e jaar ‘in de fietsen zit’, zoals Dirk zegt. Het is ooit begonnen met een bijbaantje en het volgen van verschillende opleidingen tot fietstechnicus. Daarna heeft Dirk in twee verschillende fietsenwinkels gewerkt, maar voelde toch ook de kriebel om voor zichzelf te gaan werken. Sinds 1 januari 2020 is Dirk zijn eigen bedrijf vanuit huis gestart. Hij begon, naast zijn toenmalige baan, met reparaties en her en der wat verkoop. Maar Dirk wilde ook graag uitbreiden en een eigen winkel voeren. Per 1 maart 2021 is het een feit; SPAAK heeft zijn deuren geopend!

 

De winkel

‘Voordat de winkel geopend werd, waren mensen al nieuwsgierig naar de verbouwing en kwamen even gauw een kijkje nemen’, zegt Dirk. ‘We zitten wel een beetje verstopt, omdat we niet direct aan de weg liggen in de Kerkstraat, maar mensen weten ons al goed te vinden en er is veel aanloop geweest’. Dirk heeft met het werken vanuit huis een klantenbestand opgebouwd, mensen zijn heel tevreden met zijn werk en komen dus graag terug. ‘Er is veel belangstelling voor de terugkeer van een fietsenwinkel hier in Enschot, na de sluiting van Ben van Iersel. Het zou leuk zijn om ook zo’n bekende naam te kunnen worden.’

 

SPAAK; een merknaam

Voor de naam van zijn bedrijf wilde Dirk wel iets unieks; ‘de meeste fietsenzaken noemen hun achternaam en zetten er “tweewielers” achter’. Met de naam SPAAK gaat Dirk met de tijd mee, maar zet er ook echt een “brand” mee weg. ‘Je kunt niet alleen fietsen kopen of laten repareren bij ons, maar we hebben ook onderhoudsproducten op onze eigen merknaam SPAAK’. Wat SPAAK onderscheidt van de gangbare fietsenwinkel, is dat de zaak een eigentijdse, industriële inrichting heeft. Je vindt er geen posters van fietsenmerken aan de muren of een stoffig systeemplafond. Tevens wordt er bij SPAAK gedacht aan milieu en maatschappij; er wordt gewerkt metgerecyclede binnenbanden van Schwalbe en er worden Roetz bikes verkocht, waarbij oude materialen hergebruikt worden door mensen op een sociale werkplaats. Naast dit bijzondere fietsenmerk, verkoopt de winkel ook Union en bijvoorbeeld RIH fietsen. Allemaal mooie redenen om eens een kijkje te komen nemen in deze eigentijdse en groene winkel!

 

Voor reparaties kunnen klanten langs komen, maar voor de aanschaf van een fiets moet de komende tijd (vanwege de maatregelen) nog een afspraak gemaakt worden. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

 

Tekst: Kelly Heijzelaar

Foto:Bas Haans

 

SPAAK fietsen & reparatie
Kerkstraat 7F
5056 AA Berkel-Enschot
06-30619208
dirk@spaak-fietsen.nl
www.spaak-fietsen.nl

Facebook
Instagram
LinkedIn

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op