De Schakel
Sint Job viering leeft, topdrukte en sfeer

Met heftig tromgeroffel komen de gilden Sint Hubertus en Sint Joris en Sint Sebastiaan aan in de kerk. Dit stukje mooie traditie geeft extra glans aan de Sint Job viering in de Caeciliakerk. De mis wordt opgeluisterd met prachtig gezang…

Met heftig tromgeroffel komen de gilden Sint Hubertus en Sint Joris en Sint Sebastiaan aan in de kerk. Dit stukje mooie traditie geeft extra glans aan de Sint Job viering in de Caeciliakerk. De mis wordt opgeluisterd met prachtig gezang van In Between. Op het plein na de dienst vindt het traditionele vaandelzwaaien plaats; het blijft indrukwekkend om te zien hoe de vaandelzwaaiers deze kunst beheersen.

Pleinfeest
Maar liefst twee podia dit jaar buiten zorgden voor nog meer muziek en gezelligheid. Op het hoofdpodium werd gedanst en gespeeld door onder andere Van Opstal, MV Concordia, Sfeer & Meer Music, Meat Love Acustic en Qualawaai. Op het akoestische podium stonden Lime Tree Seven en BE Brass. Vrijwel alle muziek was van lokale bodem en zorgde, ondanks het ontbreken van een zonnetje, voor veel warmte en gezelligheid.

Zang in de kerk
Ook in de kerk vonden de hele middag optredens plaats. In Between zorgde ervoor dat de kerk bijna uit haar voegen barstte, zo vol droeg het geluid door de gewelven. Stemmig en mooi was het optreden van Jeroen Granneman en Fabienne van Gestel. ’t Alternatief zorgde voor prettig in het gehoor liggende liedjes, gevolgd door What’s in a name, die a capella bekende liedjes ten gehore bracht. BEZ (Berkel-Enschot Zingt) was er dit jaar ook weer bij.

Scharren
Traditioneel bij Sint Job horen de scharren, die ook weer na een aantal uur uitverkocht waren. Op de markt waren veel ambachten te zien. Scouting Berkel-Enschot had een spannende klimmuur staan en Stichting Jeugdwerk was ook vertegenwoordigd. Voor de jeugd was er van alles te doen (en te smikkelen). Naar schatting bezochten 2500 mensen dit jaar Sint Job, een mooie traditie met een volle kerk en een vol sfeervol kerkplein.

Tekst/foto’s: Elke van Dommelen (klik hier voor meer foto’s: album 1)
Fotografie: Peter Timmermans (klik hier voor meer foto’s: album 2)
André Oude Vrielink maakte een filmpje

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op