De Schakel
Reportage
Sint Job 2018: ondanks regen drukker dan ooit

Sint Job kende dit jaar een eigen Jobstijding. Door het overlijden van de vrouw van de koning van het Enschotse gilde Sint Joris en Sint Sebastiaan moest het noodgedwongen de gildeactiviteiten staken en konden Sint Hubertus (Berkel) en het kookgilde…

Sint Job kende dit jaar een eigen Jobstijding. Door het overlijden van de vrouw van de koning van het Enschotse gilde Sint Joris en Sint Sebastiaan moest het noodgedwongen de gildeactiviteiten staken en konden Sint Hubertus (Berkel) en het kookgilde Sint Laurentius niet officieel ontvangen worden. De prachtige traditie van de aanwezigheid van de gilden, de binnenkomst met tromgeroffel, het vaandelzwaaien, maar ook het voor dit jaar geplande koningsschieten tijdens het pleinfeest, werd door iedereen gemist. Ook de regen leek een Jobstijding, maar bleek uiteindelijk geen spelbreker.

Het was dit jaar drukker dan ooit. Het pleinfeest barstte uit zijn voegen toen de jongensgroep FOURCE, met onze eigen Jannes Heuvelmans, mocht optreden. Sinds het Junior Songfestival van vorig jaar, waar de band vierde werd, is hun populariteit ongekend. Vanuit het hele land waren fans afgereisd om ‘hun jongens’ te zien. De band was erg onder de indruk van zoveel aandacht. De meeste fans hadden cadeautjes meegenomen en tijdens een last minute ingelaste ‘meet & greet’ via de pastorie mochten ze op de foto met de bandleden. Jannes vond het natuurlijk geweldig om in zijn eigen dorp op te treden. ‘Binnenkort verschijnt onze nieuwe single en hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij’, vertelt hij trots.

Oud en nieuw
Nieuwe bands en dansgroepen zoals ‘Klep your hands’ en het Factorium wisselden met de inmiddels legendarische sfeermakers van Qualawaai, dansschool Van Opstal, Sfeer& Meer Music en de BeBrass band. In de kerk klonken de koren magisch. ‘Senza’ was er voor de eerste keer bij en de leden genoten duidelijk van hun eerste optreden bij Sint Job. Het optreden van InBetween bezorgde iedereen kippenvel, maar ook het ingetogen a-cappella werk van What in A Name werd door de gewelven prachtig versterkt. BEZ verrastte met nieuw materiaal. En terug van even weggeweest bij Job vierde ’t Alternatief haar 25-jarig bestaan met een optreden van hun mooiste liedjes.

Regen
De regen gooide voor de kraampjes en de kinderactiviteiten wel wat roet in het eten. Er was wat weinig aanloop bij de ambachten en het springkussen lag er verlaten bij. Spijkerbroekhangen was vrijwel onmogelijk met de natte jeans. De snoep- en viskraam daarentegen hadden niet te klagen. Menigeen nam nog een lekker visje mee naar huis. Voor volgend jaar is in elk geval mooi weer besteld.

Tekst & foto: Elke van Dommelen

Bekijk hier de Video van het Pleinfeest. Met dank aan: André Oude Vrielink

About the author

Related Posts