De Schakel
Schakelaars
Simone van Zundert: Terug van weggeweest bij De Schakel

Daar ben ik weer, Simone van Zundert, oud-correspondent van De Schakel, getrouwd, 2 kindjes en 12 jaar woonachtig in Berkel-Enschot. Ik mag dan wel import zijn, inmiddels voel ik me helemaal thuis. Dat komt door het gevoel dat de dorpsbewoners…

Daar ben ik weer, Simone van Zundert, oud-correspondent van De Schakel, getrouwd, 2 kindjes en 12 jaar woonachtig in Berkel-Enschot. Ik mag dan wel import zijn, inmiddels voel ik me helemaal thuis. Dat komt door het gevoel dat de dorpsbewoners je geven. Of dat nou is door het praatje met de buurvrouw, (groot)ouders op het schoolplein of langs de zijlijn bij Jong Brabant. Of door samen met je buurman de finish van de Galgenloop te halen, de lol die je hebt tijdens de dorpsquiz, of de grapjes van pastoor Pieter. Zo schalmde het door de kerk dat ik naar kassa 9 moest komen, omdat mijn handtekening nog onder de doopakte van mijn zoontje ontbrak.

Je wordt gezien hier in het dorp. Het is het fijne gevoel van thuiskomen.

 

Al eerder kroop ik in de pen als Schakel-correspondent. Wat was een mooi moment?

In 2013 ben ik begonnen als correspondent bij De Schakel. Het was geweldig om aanwezig te zijn bij een dag die door scholieren van Rennevoirt was georganiseerd voor de bewoners van Torentjeshoef. De ouderen werden door de jongeren bij t Gilde in de watten gelegd. Prachtig om te zien dat zowel jong als oud genoot van deze dag samen.

 

Hoe zie ik de toekomst als Schakel-correspondent voor me?

Het mooie aan De Schakel vind ik dat het verschillende generaties met elkaar verbindt. De Schakel is er voor alle leeftijden. Waar de een De Schakel leest die wekelijks op de deurmat valt, vindt de ander ‘m online. Door een inkijkje te geven in elkaars bezigheden of passie, zorg je voor verwondering, begrip en respect. Die verbintenis vind ik mooi om in beeld te brengen.

Ook heb ik oog voor puurheid, emotie en spontane reactie van mensen. Dat wat ontroerd en iets met je doet, probeer ik te verwoorden.

Daarnaast heeft de rubriek Schakelaars stil gelegen. Daarin krijgen de medewerkers van De Schakel een gezicht. Met veel enthousiasme blaas ik deze nieuw leven in.

Dus zowel ik, als correspondent, als de rubriek Schakelaars is terug van weggeweest!

 

Tekst: Simone van Zundert

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op