De Schakel
Nieuws
Sensoor en Albert Heijn organiseren verbindende buurtlunches

In had kader van de week tegen de eenzaamheid organiseren de Albert Heijn en Sensoor drie buurtlunches in de regio Tilburg. Met een lekkere lunch geserveerd door Albert Heijnmedewerkers en Sensoorvrijwilligers als tafelgasten, kunnen buurtbewoners met elkaar in gesprek gaan.…

In had kader van de week tegen de eenzaamheid organiseren de Albert Heijn en Sensoor drie buurtlunches in de regio Tilburg. Met een lekkere lunch geserveerd door Albert Heijnmedewerkers en Sensoorvrijwilligers als tafelgasten, kunnen buurtbewoners met elkaar in gesprek gaan. Een mooi moment om mensen uit de buurt te leren kennen.

Albert Heijn is voor veel buurtbewoners een plek om elkaar te ontmoeten. Met de Buurtlunch nodigen we iedereen uit om te genieten van een lekkere lunch geserveerd door de medewerkers. Op de tafels liggen placemats met prikkelende vragen die helpen om met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens de lunch schuiven minimaal twee vrijwilligers van Sensoor aan om aan te sluiten bij de verhalen en een luisterend oor te bieden.

Maria Leeflang, trainer bij Sensoor: “Luisterend naar elkaar ontstaat er soms zo maar een mooie ontmoeting die je nog lange tijd bij blijft. Laten we dat vooral veel meer doen, onder andere nu aan deze tafels, luisteren vanuit een oprechte belangstelling wie de ander is. Luisteren helpt je begrijpen en dat geeft verbinding. De vrijwilligers van Sensoor nemen hierin het voortouw.”

De lunches vinden plaats in de Albert Heijn locaties op de volgende data:
Dinsdag 26 september, buurtlunch Albert Heijn Berkel-Enschot, Heuneind 21

Wie wil aanschuiven bij de buurtlunch kan zich melden in de desbetreffende supermarkt.

Albert Heijn wil graag een ontmoetingsplek zijn voor iedereen in de buurt. Veel klanten komen dagelijks in de winkel en zijn een bekend gezicht voor supermarktmedewerkers. Met de Buurtlunch wil Albert Heijn jong en oud in de buurt met elkaar verbinden. Dit sluit aan bij de Week tegen de Eenzaamheid van 21 september tot 1 oktober.

Sensoor verbindt al bijna 60 jaar mensen met elkaar. De anonieme hulplijn is dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor per telefoon, chat en mail. Met dank aan 1000 vrijwilligers in heel het land worden jaarlijks 250.000 gesprekken gevoerd. Sensoor draagt daarom graag bij aan de lunches.

Met deze unieke samenwerking willen Sensoor en Albert Heijn een bijdrage leveren aan een samenleving waar oog en oor is voor elkaar.

About the author

Related Posts