De Schakel
Seniorencarnaval: de polonaise lukt nog prima

De zaal van café het Raadhuis was op carnavalsdinsdag om 14.00 uur al voor meer dan de helft gevuld met ouderen, in leeftijd variërend van 55 tot 95, zonder uitzondering in een carnavaleske outfit. De stemming zat er meteen goed…

De zaal van café het Raadhuis was op carnavalsdinsdag om 14.00 uur al voor meer dan de helft gevuld met ouderen, in leeftijd variërend van 55 tot 95, zonder uitzondering in een carnavaleske outfit.

De stemming zat er meteen goed in door de koffie met cake en slagroom die door de dames van de Raad van Elf werd rondgedeeld. Jan van Bergen zorgde voor vrolijke live muziek en binnen een kwartiertje stonden de eerste paren al op de dansvloer. De zaal was toen al volledig gevuld. Bij binnenkomst kreeg iedereen een paar munten voor consumpties en een lootje. Net als vorig jaar was Hanny Robben, de grote animator achter het seniorencarnaval erin geslaagd om van een hele serie sponsors cadeautjes te krijgen die verloot konden worden. Dankzij een vernuftig systeem zorgde Hanny ervoor dat letterlijk iedereen aan het eind van de middag met een cadeau naar huis ging.

Sociaal gebeuren
Intussen zat niemand stil op zijn stoel. Met grote regelmaat werd de polonaise ingezet waar iedereen enthousiast aan meedeed. De leeftijd was voor een aantal uren duidelijk van ondergeschikt belang, want zelfs de 95-jarige dame huppelde vrolijk voorop. Zo werd het een ontzettend gezellige middag, een sociaal gebeuren dat niet is weg te denken uit het carnavalsprogramma. Tussendoor werden heerlijke hapjes rondgedeeld, die ook door sponsors ter beschikking waren gesteld.

Uitbundige polonaise
Aan het eind van de middag kwam gelukkig ook Prins Martijn met zijn Raad van Elf langs die nog een paar fraaie cadeaus mocht verloten, waaronder enkele grote tassen gevuld met levensmiddelen, waarvan er één naar de bewoners van het Boeijend Huys ging. Martijn bedankte uitvoerig de commissie die de middag had voorbereid en voor de realisatie had gezorgd en natuurlijk ook Jan van Bergen. Hanny Robben werd terecht speciaal in het zonnetje gezet. Daarna gingen prins en raad nog een keer voor in een uitbundige polonaise waarna iedereen kon genieten van heerlijke erwtensoep. Daarmee kwam een eind aan een heerlijke middag die ongetwijfeld ook volgend jaar weer op de carnavalsdinsdag zal worden gehouden.

Tekst: Robert Holl
Foto’s: Hanny Robben

About the author

Related Posts