De Schakel
Nieuws
Sem zingt solo in ‘Gruwelijk Eng’ van Kinderen voor Kinderen

Sem Berkelmans (10) danst, zingt en springt in de nieuwe clip van Kinderen voor Kinderen. In het nummer ‘Gruwelijk Eng’ heeft hij een solo te pakken. Het nummer kwam vorige week uit. Van 4 tot en met 15 oktober is…

Sem Berkelmans (10) danst, zingt en springt in de nieuwe clip van Kinderen voor Kinderen. In het nummer ‘Gruwelijk Eng’ heeft hij een solo te pakken. Het nummer kwam vorige week uit. Van 4 tot en met 15 oktober is gruwelijk eng ook het thema van de Kinderboekenweek.

Een carrière als solozanger: ‘Dat is écht mijn droom’, zegt Sem. Eerder speelde Sem de rol van Jakopje, het betoverende theekopje, in de musical Beauty and the Beast in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Hij moest deze rol uiteindelijk opgeven om aan de slag te gaan voor Kinderen voor Kinderen.

Teveel speeluren
Op tienjarige leeftijd controleert de arbeidsinspectie streng op de speeluren waardoor Sem niet allebei de rollen aan kon houden. Sem heeft er geen spijt van: ‘Ik speel nu al anderhalf jaar in Kinderen voor Kinderen en het is vooral heel gezellig en leuk’, zegt hij vol enthousiasme.

Het is het laatste jaar dat Sem mee mag doen omdat hij in groep acht zit. ‘Dat vind ik jammer, maar ik ben ook weer toe aan iets nieuws’. Het liefste ziet Sem zichzelf over een paar jaar als solozanger, maar een carrière zoals Chantal Janzen lijkt hem ook heel leuk. ‘Chantal is echt mijn idool. Het lijkt me ook heel leuk om iets op televisie te gaan doen.’

Even doorbijten
Acteren, dansen en zingen is de grote passie van Sem en hij is vasthoudend om daar verder in te gaan. ‘Het is soms even doorbijten, maar ik vind het een heel fijn gevoel als ik tevreden ben over het eindresultaat.’ Sem doet er dan ook alles aan om zichzelf te blijven uitdagen. Hij oefent nu veel op de piano zodat hij zichzelf ook kan begeleiden.

Een van de bijzonderste dingen die hij tot nu toe mee heeft gemaakt? Zijn eerste fanmail. ‘Iemand duwde iets in de brievenbus en rende heel hard weg naar een busje. Sindsdien zwaai ik altijd naar het busje als het voorbij rijdt.’

Volg Sem op YouTube
Op YouTube kun je de nieuwe clip van Kinderen voor Kinderen bekijken. Sem vind het ook heel leuk om te vloggen. Wil je alles van Sem weten? Volg hem dan op zijn YouTube-kanaal ‘Sem Berkelmans‘.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Fam. Berkelmans

About the author

Related Posts