De Schakel
Nieuws
Schoolgebouw obs Berkel-Enschot bijna klaar voor gebruik

Sinds half juni staat het schoolgebouw van de nieuwe basisschool obs Berkel-Enschot op het terrein van voetbalvereniging Jong Brabant. De voorbereidingen zijn in volle gang om de school klaar te maken voor de start van het nieuwe schooljaar op 19…

Sinds half juni staat het schoolgebouw van de nieuwe basisschool obs Berkel-Enschot op het terrein van voetbalvereniging Jong Brabant. De voorbereidingen zijn in volle gang om de school klaar te maken voor de start van het nieuwe schooljaar op 19 augustus.

Instroom leerlingen
Obs Berkel-Enschot begint het nieuwe schooljaar met de groepen 1 tot en met 6. Er is geen wachtlijst, waardoor elk kind verzekerd is van een plek op school.

Hoewel groep 7 en 8 nog niet direct van start gaan, wordt er momenteel onderzocht of deze groepen in de toekomst kunnen worden geopend. Ouders/verzorgers met kinderen in die leeftijdsgroep kunnen contact opnemen met de school om de opties te bespreken.

Kleine school
De kleinschaligheid van de school zorgt ervoor dat er een warm en veilig klimaat gecreëerd wordt waarin kinderen gezien worden. Daarnaast leert het team ook graag de ouders van leerlingen kennen. Naast de dagelijkse inloopkwartiertjes, worden zij daarom regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten. Naar verwachting zal de school de komende jaren groeien qua leerlingen, waarvoor volop ruimte is. Het team van obs Berkel-Enschot bestaat uit drie leerkrachten en directeur Janneke Swinkels.

Kwalitatief onderwijs
Bij obs Berkel-Enschot ligt de focus op goed onderwijs en gelijke kansen voor iedereen. Naast rekenen, spelling en lezen, is het belangrijk dat leerlingen de wereld om hen heen verkennen. Daarom wordt wereld- en kunstzinnige oriëntatie thematisch aangeboden volgens de doelen van het Nederlands Kennis Curriculum (NKC). Dit maakt de lessen betekenisvol en zorgt ervoor dat uitstapjes naar bijvoorbeeld het theater of een museum aansluiten bij een thema.

Groene omgeving
Obs Berkel-Enschot staat de komende vier jaar op het terrein aan de Berkelseweg. Het tijdelijke schoolgebouw biedt comfortabele, moderne modulaire klaslokalen, een aula en een speelzaal. Met de voetbalvelden naast de deur, is er volop buitenspeelruimte. Voor de gymlessen wordt gebruikgemaakt van de gymzaal van ’t Ruiven.

Definitieve locatie
In de toekomst verhuist obs Berkel-Enschot naar een nieuw kindcentrum in de wijk Akker-Heikant, waar ook kinderopvang en buitenschoolse opvang van Kinderstad worden gevestigd. Deze verhuizing staat gepland voor schooljaar 2028-2029.

 

Over Kinderstad
Obs Berkel-Enschot is onderdeel van Kinderstad. Met meer dan 30 maatschappelijke kinderopvanglocaties en openbare basisscholen biedt Kinderstad een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar in Tilburg, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Moergestel en Hilvarenbeek.

 

Meer info
Wil je meer weten over obs Berkel-Enschot en het aanmeldproces? Neem dan een kijkje op www.bijkinderstad.nl/berkel-enschot en Instagram: @obsberkelenschot

Tekst en foto: Redactie (Bron: Kinderstad)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op