De Schakel
Reportage
Schoentjes mogen weer worden gezet

Met een drukbezochte feestelijke intocht en 3 uitverkochte voorstellingen is Sinterklaas gastvrij ontvangen. Vanaf Boerderij Denissen ging de stoet via de Raadhuisstraat naar Ons Koningsoord. My Music speelde vanaf de wagen op het Wilhelminaplantsoen hun sinterklaasliedjes-repertoire. Dat zorgde voor wat…

Met een drukbezochte feestelijke intocht en 3 uitverkochte voorstellingen is Sinterklaas gastvrij ontvangen. Vanaf Boerderij Denissen ging de stoet via de Raadhuisstraat naar Ons Koningsoord.

My Music speelde vanaf de wagen op het Wilhelminaplantsoen hun sinterklaasliedjes-repertoire. Dat zorgde voor wat beweging in de benen van alle wachtende pietjes en sinten en hun ouders, opa’s en oma’s. De zon scheen flauwtjes en de paraplu’s waren gelukkig niet nodig. Alhoewel de kleding van de Sint wel even tegen een paar druppeltjes miezerregen werd beschermd.

De korte stoet eindigde bij De Schalm en binnen werd er nog even doorgezongen en gedanst. Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot kon dit jaar drie sessies organiseren. Met wat videobeelden van de vlog-Piet, kregen de kleintjes een spannend verhaal voorgeschoteld waarin een boef het grote boek van Sinterklaas had gestolen. Gelukkig wist de vlogger hem na een achtervolging te overmeesteren en kon het boek op tijd worden teruggebracht, voordat de Sint het podium betrad. Alle kinderen riepen en knikten een volmondig: ”ja” op de vraag van Sinterklaas of de boef dan maar stagiaire mocht worden van de boek-Piet. Hij had immers sorry gezegd en aangegeven dat hij het niet meer zou doen.

Even was er een verwarring omdat één kindje cadeautjes kreeg. Maar dat bleek een van de winnaars te zijn van de Halloween-zoektocht. Gelukkig maar, dat de rest van de kinderen daar geen punt van maakten.

Met een traditioneel; “Dag Sinterklaasje”, werd de Sint nog voor een laatste keer toegezongen en met een snoepzak en een leuke dag rijker, vetrokken ook de kinderen en hun begeleiders richting huis. Waar ze vast en zeker hun schoentje mogen zetten.

Bekijk het complete fotoalbum en de video.

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans
Video: André Oude Vrielink

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op