De Schakel
BE Young
Schakelbezorgster Fleur Beijes beklimt Alpe d’Huez

Fleur Beijes, 14 jaar gaat op 2 juni samen met een team van haar middelbare school het Cobbenhagenlyceum, meedoen aan de Alpe d’Huzes. Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker…

Fleur Beijes, 14 jaar gaat op 2 juni samen met een team van haar middelbare school het Cobbenhagenlyceum, meedoen aan de Alpe d’Huzes. Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Fleur zal wandelend de berg gaan bedwingen, hopelijk 2 keer die dag. De route is bijna 14 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9. In totaal overbrug je zo een 1061 hoogtemeters.

Ze gaat 28 mei al richting Frankrijk, daar verblijft ze een week op een camping om daar nog wat te trainen, maar ook om te rusten en zich klaar te maken voor het bijzondere evenement. Het team vanuit school bestaat uit 26 mensen (fietsers, wandelaars en een hardloper). De school heeft al vaker meegedaan, ze weten hoe mooi het is om met een groep dit te beleven. Fleur heeft zich voor de Alpe d’Huzes opgegeven, omdat het haar een hele mooie nieuwe ervaring lijkt, maar bovenal voor het goede doel. Ze heeft in haar nabijheid gezien wat de gevolgen van kanker kunnen zijn en probeert zo haar steentje bij te dragen door haar te laten sponsoren, in de hoop dat het KWF nog meer onderzoek naar kanker kan doen en daardoor nog meer mensen kunnen helpen.

Fleur heeft getraind samen met school, maar vooral met haar moeder. Ze gingen vanaf januari twee keer per week op pad en tijdens de wandeling gingen ze ook geocachen (Red.: schatzoektocht op basis van GPS coördinaten). Natuurlijk moet je ook wat hoogtes trainen, zo gaat ze met haar moeder nog naar de Nijmeegse heuvels en met school naar Limburg, om het gevoel van een berg toch een beetje te voelen. Fleur vertelde me dat de route van bijna 14 km in Frankrijk, die natuurlijk bergop is, te vergelijken is met 25 km plat in Nederland.

Samen met school hebben ze tot nu toe EUR 20.000,- opgehaald voor het KWF door middel van sponsoring, door rozen te verkopen, een sportmarathon te houden en er komt nog een benefietavond aan.

2 juni is het D-day voor Fleur, ze moet om 3.15 in de nacht opstaan, om heel vroeg die dag aan de start te staan om te gaan wandelen. Ze heeft er zin in, maar vindt het ook spannend, omdat het waarschijnlijk heel emotioneel gaat worden.

Heel veel succes Fleur! Mocht je Fleur nog willen sponsoren en daarmee een prachtig doel ondersteunen schroom dan niet om deze QR code te scannen.

 

Tekst: Ellen de Visser

Foto: Joelle Beijes

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op