De Schakel
Reportage
Samen uit Dineren voor alle senioren  

De KBO organiseert tien keer per jaar een gezellig driegangendiner voor alle senioren uit Berkel-Enschot. Vorige week dinsdag was het de tweede keer dat de avond plaats vond bij Hemels Eten en Drinken. Zoals altijd was het volgens organisatoren Ine…

De KBO organiseert tien keer per jaar een gezellig driegangendiner voor alle senioren uit Berkel-Enschot. Vorige week dinsdag was het de tweede keer dat de avond plaats vond bij Hemels Eten en Drinken. Zoals altijd was het volgens organisatoren Ine van de Wiel en Ria van de Kam weer een geslaagde avond.

Van de Wiel en van de Kam van de werkgroep sociaal-maatschappelijk bij de KBO Berkel-Enschot hebben het idee elf jaar geleden in het leven geroepen. ‘We keken naar de behoefte van mensen. Wat zou er nou leuk zijn voor senioren (50+)? Zo is het idee tot stand gekomen’, aldus van de Kam.

Verschillende restaurants
Het ‘Samen uit Dineren’ wordt tien keer per jaar georganiseerd. ‘Elke horecagelegenheid komt twee keer per jaar aan bod’, zegt Van de Wiel. Het begon ooit bij restaurant Riddershoeve, hotel-restaurant De Druiventros en Boerderij Denissen. ‘Nu zijn we alweer voor de tweede keer bij Hemels Eten en Drinken en de volgende keer gaan we weer naar Brasserie Valentijn of De Bron voor de afwisseling’, zegt Van de Kam.

Voor de senioren is er eigenlijk geen avond die tot nu toe nog níet in de smaak is gevallen. ‘Het is een avondje uit waarop mensen elkaar leren kennen, leuke gesprekken kunnen voeren en ideeën met elkaar uitwisselen’, zegt Van de Wiel. Gemiddeld komen er zo’n 42 personen naar het diner. ‘Er zijn mensen die er bijna altijd bij zijn, maar we zien ook vaak nieuwe gezichten. Het is ook leuk voor ons om te zien dat het zo goed bevalt.’

Uitproberen
Buiten het ‘Samen uit Dineren’ organiseert de KBO ook één keer per jaar een diner bij een andere eetgelegenheid in de omgeving. ‘We proberen soms iets uit in de maand dat we geen ‘Samen uit Dineren’ hebben ingepland. In juli gaan we bijvoorbeeld naar restaurant Onsz in Berkel-Enschot’, zegt Van de Kam.

Wie zich wil inschrijven voor het dineren, kan dat ongeveer een maand van tevoren telefonisch of via de website van de KBO doen.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans

‘Een gezellig avondje uit waarop mensen elkaar leren kennen en leuke gesprekken kunnen voeren’

About the author

Related Posts