De Schakel
Bedrijf in beeld
‘Samen presteer je het beste’, aldus Stefan Ammerlaan, PLUS in Udenhout

Voor supermarktondernemer Stefan Ammerlaan (35) uit Drunen staan de medewerkers van supermarkt PLUS Ammerlaan in Udenhout met stip op één. De jonge eigenaar is een echt mensenmens en kiest bewust voor lokale leveranciers. En dat loont! We spreken Stefan vanwege het…

Voor supermarktondernemer Stefan Ammerlaan (35) uit Drunen staan de medewerkers van supermarkt PLUS Ammerlaan in Udenhout met stip op één. De jonge eigenaar is een echt mensenmens en kiest bewust voor lokale leveranciers. En dat loont!

We spreken Stefan vanwege het heersende Corona-virus telefonisch. Ook door de hoorn spat de gedrevenheid van de jonge franchise-ondernemer af. De waardering voor zijn visie en ondernemerschap blijkt groot. Zo won Stefan in 2019 de Rabobank-verkiezing Starter van het Kwartaal. Daarmee kreeg hij een opgelegde kans als kersverse eigenaar van de PLUS supermarkt in Udenhout (sinds juli vorig jaar) om een kick-start te maken. Een buitenkansje dat Stefan met beide handen aangreep. 

‘Ik ben trots dat ik aan het roer sta van een eigen winkel en ondernemer ben in de streek die mij na aan het hart ligt’, benadrukt Stefan. ‘PLUS Ammerlaan mag veel klanten begroeten uit Berkel-Enschot. Een sterk punt is dat we de enige Plus-vestiging in deze omgeving zijn. Het is heel prettig dat ik als franchise-supermarktondernemer (bijna) alles zelf kan bepalen.’ 

‘Werken mét en vóór mensen, daar leef ik voor’

Passies
Het nobele ambt van supermarktondernemer geeft Stefan alles wat hij zoekt in een droombaan. ‘Daar komt mijn kennis en ervaring samen op het gebied van HR en eten & drinken: twee passies van mij. Elke dag werken met een club gemotiveerde mensen en klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, daar leef ik voor. De zorg voor mijn medewerkers, in totaal 77, waarvan vijftien tot twintig vaste krachten en veel enthousiaste scholieren, staat voor mij voorop.’

Een goede onderlinge sfeer creëren en waardering uitspreken voor de inspanningen van het personeel: het is een belangrijk aspect en onderdeel van Stefans’ visie. ‘Ik besteed veel aandacht aan het vinden van een gezamenlijke drive. Samen presteer je het beste. Daarmee win je uiteindelijk ook de harten van klanten.’

Stefan vervolgt: ‘Ik onderscheid me ook door bewust te kiezen voor het verbinden van lokale leveranciers, waaronder de bekende Stichting Duinboeren. Bij PLUS werken we continu aan de verbetering en uitbreiding van ons gehele assortiment, waaronder veel streekproducten. Met de vier merkwaarden aandacht, kwaliteit, lokaal en verantwoord als leidraad. Maar bovenal houd ik van mensen. Een absolute voorwaarde voor mij om succesvol te zijn.’

Tekst: Stefan Latijnhouwers
Foto: Bas Haans

PLUS Ammerlaan Udenhout
Tongerloplein 23 
5071 CX Udenhout
Tel. 013-5111989
stefan.ammerlaan@plus.nl
www.plus.nl
Facebook 

About the author

Related Posts