De Schakel
Uitgelicht
Samen op het eigen erf

Wim en Lies van Kempen zijn 60 jaar getrouwd   ‘Tien jaar geleden zijn ze ook al geweest van De Schakel’, zegt Wim bij binnenkomst. Lies zoekt het artikel op: ‘Wim en Lies van Kempen-Schoenmakers, zijn 50 jaar een echtpaar’.…

Wim en Lies van Kempen zijn 60 jaar getrouwd

 

‘Tien jaar geleden zijn ze ook al geweest van De Schakel’, zegt Wim bij binnenkomst. Lies zoekt het artikel op: ‘Wim en Lies van Kempen-Schoenmakers, zijn 50 jaar een echtpaar’. Het is een mooi verhaal over het trouwen, hun drie kinderen en vijf kleinkinderen. Er is in de tussenliggende jaren veel gebeurd met de wereld en met Enschot. Al is het nu 60 jaar getrouwde paar zelf niet al te veel veranderd.

 

In 1971 -na tien jaar huwelijk- zijn Wim en Lies op de Enschotsebaan komen wonen. Het huis en de 1800 vierkante meter grond zijn nog in dezelfde staat als toen, maar de omgeving is totaal anders. ‘Als we in de achtertuin stonden, konden we zien hoe druk het bij het zwembad was. Het was allemaal agrarisch gebied. Er stonden wel honderd koeien in de wei van hier naar Enschot.’ 25 jaar geleden kwam eerst de Burgemeester Bechtweg. Het pad naast hun huis werd afgesneden. Daarna kwam het industrieterrein achter het huis en nu wordt aan de voorkant een heel nieuwe wijk uit de grond gestampt. ‘Kijk eens naar die bulten, het lijkt wel de Alpen hier buiten.’

 

Als we in de achtertuin stonden,
konden we zien hoe druk het bij het zwembad was.

 

Het contrast met de eigen hof had niet groter kunnen zijn. Het is een paradijsje met een grote moestuin en veel bloemen, alles op en top verzorgd. Mensen komen hier graag langs en nemen dan meteen wat verse groenten mee. Dat zorgt voor gezellige contacten op het eigen erf. Het houdt Wim en Lies ook gaande, wat belangrijk is als je toch op leeftijd raakt. ‘Als ge in de tuin bezig bent, hebt ge helemaal geen last van de artose’, zegt Lies tegen haar man. Wim heeft de afgelopen jaren wel wat lichamelijke kwalen gekend, terwijl Lies in de volle zestig jaar nog geen twee weken ziek is geweest. Het hele huis wordt door haar aan kant gemaakt; een hulp heeft ze niet.

 

Als het aan het diamanten echtpaar ligt, komt er over tien jaar weer een stukje in De Schakel. Hopelijk zijn ze dan nog altijd samen bezig in en rond hun huis.

 

Tekst: Frits Hendriks

Foto: Bas Haans

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op