De Schakel
Met Passie
Sam de Jong schreef een boek vol spanning en magie

Het begon een week na zijn verjaardag (geb.1999). Toen ontstond bij Sam de Jong het idee dat hij een boek wilde schrijven. Nauwgezet kroop hij iedere avond achter zijn bureau om te werken aan een fantasyroman over een jongen die…

Het begon een week na zijn verjaardag (geb.1999). Toen ontstond bij Sam de Jong het idee dat hij een boek wilde schrijven. Nauwgezet kroop hij iedere avond achter zijn bureau om te werken aan een fantasyroman over een jongen die op een spannende zoektocht gaat. Het harde werken werd beloond, want in december verscheen het 275 pagina’s tellende boek ‘Delaxius en de gedwongen queeste’.

Dat het een fantasyroman zou worden was voor Sam al snel duidelijk. ‘Ik hou erg van fantasy-boeken. De boeken van Harry Potter, Lord of the Rings en Game of Thrones zijn mijn favorieten. Die heb ik allemaal in het Engels gelezen.’ Opmerkelijk genoeg schreef hij zelf zijn boek in het Nederlands. Een boek dat bol staat van de spannende en gevaarlijke avonturen, een flinke portie magie en de strijd tussen goed en kwaad. En dat alles in een hoog tempo met oog voor detail.

Het verhaal

Het boek gaat over de spannende zoektocht van Delaxius. Deze jongen is volgens een aloude profetie de enige die het op kan nemen tegen de kwade magiër Reagas Gabor. Die is erop uit om de heel Aardtonius aan zich te onderwerpen. Samen met zijn broer Duyaros en Lucy, de dochter van de koning, gaat hij op weg. Gaandeweg komt Delaxius erachter dat hij over magische krachten bezit die hij moet leren beheersen om uiteindelijk de confrontatie met Reagas Gabor aan te kunnen gaan.

Uitgever

Een boek schrijven is op zich al een prestatie. Maar om het ook nog uitgegeven te krijgen is “next level”. Sam stuurde zijn manuscript op naar verschillende uitgevers. Al bij de derde was het raak. ‘Drie keer is scheepsrecht!’ lacht Sam. ‘Bij Elikser wilden ze het uitgeven, maar moest ik nog een paar dingetjes veranderen, zodat het boek beter werd.’ In december werden de exemplaren gedrukt en er volgde een feestelijke presentatie bij de abdij van Koningshoeven, waar Sam overdag als tuinman werkt.

Toekomst

Maar stilzitten en nagenieten van het succes is er niet bij. Dit was nog maar het begin, want het moet uiteindelijk een trilogie worden. Hij is dan ook al ver gevorderd met het tweede deel en ook deel drie zit al in Sams hoofd.

‘Delaxius en de gedwongen queeste’ is overal te koop. Zo ligt er bij Primera Koningsoord een stapel boeken op een lezer te wachten.

Tekst: Noortje de Kok

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts