De Schakel
Nieuws
Ronde van Berkel is op maandag 19 juni

en dit jaar NIET op kermismaandag. Op 19 juni aanstaande wordt de 69e Ronde van Berkel gereden. Dit jaar is er sprake van een onbedoelde primeur. De Ronde van Berkel wordt altijd gehouden op de kermismaandag, maar dat is dit…

en dit jaar NIET op kermismaandag.

Op 19 juni aanstaande wordt de 69e Ronde van Berkel gereden. Dit jaar is er sprake van een onbedoelde primeur. De Ronde van Berkel wordt altijd gehouden op de kermismaandag, maar dat is dit jaar niet het geval. De gemeente Tilburg heeft de kermis namelijk een week later gepland. De organisatie van de Ronde van Berkel was daar tot voor kort niet van op de hoogte.

Voorzitter Fons van Reisen: Wij hebben altijd al in een vroeg stadium contact met de gemeente, over de planning en over de vergunning. Daarin is altijd uitgegaan van 19 juni. De kalender voor de kermis is echter aangepast en daarover zijn wij niet geïnformeerd.

De belangstelling is er niet minder om: een record aantal deelnemers heeft zich ingeschreven  en het evenement kan weer rekenen op de ondersteuning van ca. 200 lokale sponsoren.

Fons van Reisen verzekert dat bij de jubileumeditie volgend jaar de traditie weer in ere wordt hersteld: de Ronde zal dan zeker weer verreden worden op de enige echte kermismaandag. Iedereen is van harte welkom om deelnemers op 9 juni aan te moedigen en getuige te zijn van dit jaarlijkse spektakel. Waarbij de horeca in de Burgemeester Brendersstraat weer zorgt voor een topavond die je gewoon niet mag missen.

Tekst: Wielerronde
Foto: Bas Haans (archief)

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op