De Schakel
Nieuws
Ron Beukering haalt 5e Dan in Sydney

Hoofdtrainer van Nederland, de 5e Dan, de tweede 5e Danner in Europa en de 8ste wereldwijd! Dit zijn de resultaten van het examen Hapkido in Sydney van Ron van Beukering uit Berkel-Enschot. De 62-jarige Ron van Beukering, trainer van Hapkido…

Hoofdtrainer van Nederland, de 5e Dan, de tweede 5e Danner in Europa en de 8ste wereldwijd! Dit zijn de resultaten van het examen Hapkido in Sydney van Ron van Beukering uit Berkel-Enschot.

De 62-jarige Ron van Beukering, trainer van Hapkido Complete Self Defence uit Berkel-Enschot vertrok enkele weken geleden met trainer M. Dohmen naar Sydney om examen te doen. In Sydney is het hoofdkwartier van deze vorm van zelfverdediging gevestigd. Op dit niveau is het een ‘must’ om in Sydney bij de grondlegger van deze methode, Grootmeester G. Booth, examen af te leggen. Hapkido is een allround methode voor zelfverdediging, waarin verschillende martial arts gecombineerd worden zoals bv: judo, jiu-jitsu, taekwondo.

Voorafgaand aan het hapkido examen stuurde Ron 240 video- opnames naar de grootmeester. Deze opnames dienden eerst goedgekeurd te worden om aan de volgende stap te kunnen beginnen. Een andere vereiste was, dat je 5 jaar lang 4e Dan moest zijn en chief instructor. Verder was er een aantal trainingsuren vereist, maar met zijn 1900 uren voldeed Ron daar makkelijk aan. Als laatste vereiste was het verplicht om een essay te schrijven. Nadat er goedkeuring voor het examen was verleend, kon de reis naar Australië beginnen. Op het vliegveld in Sydney werden hij en zijn vrouw opgehaald door de grootmeester zelf. Op zich al een hele eer. Het examen zou na 2 dagen beginnen. Het eerste onderdeel duurde ongeveer een uur. Er werd een technisch gedeelte gedaan en enkele sparringen tegen meerdere personen tegelijk. Een behoorlijk zware proef.

Gedurende de week die daarop volgde, werd van hem verwacht dat hij de dagelijkse trainingen zou volgen en een kort seminar zou geven. Aan het eind van die week werd er een celebration diner gegeven. Dit was het hoogtepunt van het Sydney avontuur.


Er waren kandidaten van verschillend niveau. Van de tweede tot de 6e Dan. Op het hoogste niveau zijn drie personen geslaagd voor de 5e Dan en 1 voor de 6e Dan. Een geweldig resultaat. Wereldwijd is alleen master J.Trinh 6e Dan in Kwan Nyom Hapkido en Ron van Beukering een van de acht 5e Danners.

Onlangs was de huldiging in de sportschool van Vereniging Yong, Kerkstraat 9b, Berkel-Enschot. De leden hadden een inzameling gedaan en gaven twee bokspalen cadeau. Het was een geslaagd feestje. Meer informatie: completeselfdefence.nl

Tekst en foto’s: Redactie DNS (Bron: Ingrid Beukering)

Fotobijschrift:
Links: Master Jimmy Trinh  (Austr)
midden: Ron.v.Beukering.(Nld)
Rechts: Dave Scanion. (USA)
Achter Ron: Arian Low (Austr)

About the author

Related Posts