De Schakel
Pennenstreek
Romy Jonkers geeft de bolpen door…

Kogelschrèèverke of ook wel bòlpèn (balpen in het Tilburgs dialect) Een klein inkijkje in de levens van onze dorpsgenoten, wie zijn ze, hoe denken ze over Berkel-Enschot en nog wat meer…. Wie ben je? ‘Romy Jonkers, 29 jaar en al…

Kogelschrèèverke of ook wel bòlpèn (balpen in het Tilburgs dialect)

Een klein inkijkje in de levens van onze dorpsgenoten, wie zijn ze, hoe denken ze over Berkel-Enschot en nog wat meer….

 1. Wie ben je?
  ‘Romy Jonkers, 29 jaar en al mijn hele leven woonachtig in Berkel-Enschot.’
 2. Waaraan denk je bij het dorp Berkel-Enschot?
  ‘Ik hou van Berkel-Enschot, hier vuul ik me thuis. Een rustig, gemoedelijk dorp met een paar mooie jaarlijkse evenementen, zoals de Ronde van Berkel, het carnaval en natuurlijk Zomerleut.’
 3. Wat vind je het mooiste plekje in Berkel-Enschot en waarom?
  ‘Zwembad de Rauwbraken. Kom er helaas te weinig. Toen ik klein was hebben we er vele mooie zomers doorgebracht.’
 4. Waar geniet je van?
  ‘Als op de zaterdagavond van Zomerleut het hele Wilhelminaplantsoen volstaat met dorpsgenoten die genieten van een drankje, de livemuziek en elkaar.’
 5. Welke levenswijsheid zou je willen delen?
  ‘Als je twijfelt over of je iets moet doen: doe het gewoon! Je zult er eerder spijt van krijgen als je iets niet hebt gedaan, dan wanneer je het wel hebt gedaan. En spijt is sund van de tijd!’
 6. Wat beteken je voor Berkel-Enschot en wat betekent Berkel-Enschot voor jou?
  ‘Vrijwilliger (geweest) bij de KPJ, White Demons en Stichting Jeugdwerk. Daarnaast zit ik in de organisatie van Zomerleut en mocht ik dit jaar als een van de eerste vrouwen plaatsnemen in de Raad van Elf. Berkel-Enschot is voor mij echt een thuis: ‘Ik wil er altij wonen, vol trots staoi hier mun huis.’
 7. Wat zijn je wensen voor Berkel-Enschot, of wat zou je anders willen zien?
  ‘Beetje hypocriet misschien, want ik woon zelf in een nieuwbouwwijk aan de rand van het dorp, maar van mij hoeft Berkel-Enschot niet verder uit te breiden. En zoals mijn voorganger Dirk ook al zei: we hebben dringend een extra sporthal nodig!’
 8. Vraag van je voorganger Dirk Leijten; ‘Heb jij ambitie om de eerste prinses te worden van Berkel-Enschot?
  ‘Hoewel ik het echt supergaaf vond om dit jaar deel uit te maken van de Raad van Elf, heb ik niet de ambitie om prinses te worden. Ik heb nu van dichtbij mogen zien hoeveel werk dat is (respect voor alle ex-hoogheden) en dat zou niets voor mij zijn. Ook het spreken voor zulke grote groepen is aan mij niet besteed.’
 9. Aan wie geef je de bòlpèn door en waarom? En wat zou je aan hem/haar willen vragen?
  ‘Ik geef de bòlpèn door aan Gavin de Bruin. Eén van Gavin zijn hobby’s is het bouwen van schaalmodellen van treinen, de Efteling stoomtreintjes zijn prachtig. Hoe ben je ooit met deze hobby begonnen en wat zou je nog graag willen maken?’

 

Tekst: Romy Jonkers en Ellen de Visser
Foto: Privécollectie Romy

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op