De Schakel
Pennenstreek
Rob van Trier geeft de bòlpèn door…

Kogelschrèèverke of ook wel bòlpèn (balpen in het Tilburgs dialect) Een klein inkijkje in de levens van onze dorpsgenoten, wie zijn ze, hoe denken ze over Berkel-Enschot en nog wat meer….   Wie ben je? ‘Rob van Trier, beeldend kunstenaar.…

Kogelschrèèverke of ook wel bòlpèn (balpen in het Tilburgs dialect)

Een klein inkijkje in de levens van onze dorpsgenoten, wie zijn ze, hoe denken ze over Berkel-Enschot en nog wat meer….

 

  1. Wie ben je? ‘Rob van Trier, beeldend kunstenaar. Die nooit met pensioen gaat.’

 

  1. Waaraan denk je bij het dorp Berkel-Enschot? ‘Een open vrije wereld. Je gaat het spoor over en het is open, je ervaart lucht en ruimte.’

 

  1. Wat vind je het mooiste plekje in Berkel-Enschot en waarom? ‘Mijn atelier. Daar vertoef ik, daar ontstaan mijn werken. De fantasie kan hier blijven stromen.’

 

  1. Waar geniet je van? ‘Ik geniet van kunst, vooral van het creëren, de weg er naartoe. Ook houd ik van motorrijden, muziek en Zuid-Frankrijk is favoriet.’

 

  1. Welke levenswijsheid zou je willen delen? ‘Blijven ademen!’

 

  1. Wat beteken je voor Berkel-Enschot en wat betekent Berkel-Enschot voor jou? ‘Ik denk dat ik met mijn werk Berkel-Enschot wel op de kaart zet, veel mensen weten het nu te vinden. En Berkel-Enschot betekent voor mij thuiskomen.’

 

  1. Wat zijn je wensen voor Berkel-Enschot, of wat zou je anders willen zien? ‘Ik zeg altijd maar zo, maak geen stad van het dorp. Alleen ik wil één uitzondering maken! Net als ondergetekende Ellen de Visser, mis ik een park in ons dorp. Om even te zijn, te zitten, te wandelen, te mijmeren. Als dat park er komt, maak ik daar een kunstwerk. Wie is voor?’

 

  1. Vraag van Maarten van Asten dorpswethouder: Waar sport je het liefste in Berkel-Enschot? Daar fronste Rob even zijn wenkbrauwen. ‘Ik sport het liefste achter mijn schildersezel en voor de andere sporten geef ik graag de ruimte aan de andere mensen.’

 

  1. Aan wie geef je de bòlpèn door en waarom? En wat zou je aan hem/haar willen vragen? ‘Ik geef de bolpen door aan Fon de Zwart, hij is een echte Berkel-Enschottenaar. Een man met een gouden hart. Ik zou graag aan hem willen vragen of hij eens een dagje beeldend kunstenaar wil zijn en een schilderij wil maken.’

 

  1. Is er nog iets niet ter sprake gekomen, wat je nog wil delen? Ik wil graag dit jaar een open atelier houden voor de omgeving, zodat we elkaar nog beter leren kennen. Daarover later meer.’

Tekst: Ellen de Visser
Foto: Rob van Trief

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op