De Schakel
In memoriam
Ria de Brouwer- van de Pas

Vertederend werd Ria de Brouwer ook wel het ‘Schakelvrouwtje’ genoemd. Afgelopen zondag 19 november is ze in alle rust ingeslapen. Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Twintig jaar was Ria de Brouwer het…

Vertederend werd Ria de Brouwer ook wel het ‘Schakelvrouwtje’ genoemd. Afgelopen zondag 19 november is ze in alle rust ingeslapen. Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Twintig jaar was Ria de Brouwer het kloppend hart van de bezorging van de Schakel. In mei 2019 nam ze officieel afscheid van De Schakel, met lichte tegenzin. ‘Ik zou het zo graag nog blijven doen, maar het lukt me niet meer’, verzuchtte Ria toen. De bezorging van de Schakel kwam bijna 25 jaar geleden in de vertrouwde handen van Familie de Brouwer. Het is een echt familiebedrijf. Samen met haar man Ries (2006 overleden) en zoon Patric coördineerden zij de bezorging van de Schakel. Inmiddels heeft Patric de coördinatie volledig overgenomen en wordt hij geassisteerd door vrijwilligers Frans Hamers en Gerda Poirters.

 

De Schakel kwam altijd op de eerste plaats

 

Op 77-jarige leeftijd bezorgde Ria nog altijd de Schakel in haar eigen wijk aan de Udenhoutseweg. Ze genoot van de sociale contacten en het praatje tijdens het bezorgen van de Schakel, daar kreeg ze energie van. Telefonische bezorgklachten handelde zij altijd rustig en vriendelijk af. Ria was een luisterend oor, zonder mening. Wel stelde ze duidelijk haar grenzen; afspraak was afspraak en wijzigingen waren in goed overleg mogelijk. Daar had je wat aan! De laatste jaren, als Ria zich goed voelde, reed ze nog regelmatig mee om de dozen Schakels bij de bezorgers af te geven. Daarbij reden Patric en Ria dan altijd even langs het kerkhof en zeiden dan tegen elkaar dat Ries eerst zou willen dat ze de Schakel afwerkten, voordat ze thee zouden gaan drinken met traditiegetrouw iets lekkers erbij. Dat was het ritueel. Aanstaande zaterdag nemen we afscheid van Ria en wordt ze herenigd met haar geliefde Ries op het kerkhof bij de St. Willibrorduskerk in Berkel.
(foto: Archief 2019 – Bas Haans fotografie)

 rouwadvertentie

Het is goed. We zijn er, ga maar. Wees gerust, je blijft altijd bij ons.

Verdrietig, maar dankbaar voor alles wat zij voor ons en anderen heeft betekend, delen wij u mede dat onze lieve moeder en oma op 84-jarige leeftijd is overleden

Ria de Brouwer – van de Pas

★25 oktober 1939

† 19 november 2023

Sinds 2006 weduwe van Ries de Brouwer

Haar grootheid lag in kleine dingen.

Berkel-Enschot:           Patric de Brouwer en Ewa Golisz

Zoetermeer:                 Marco de Brouwer en Nancy Sarneel

Amsterdam:                 Mette de Brouwer

Mgr. Diepenstraat 17
5056 EL  Berkel-Enschot

De uitvaartdienst, waarbij u van harte welkom bent, vindt plaats op zaterdag 25 november om 11.00 uur in de parochiekerk van St. Willibrordus aan de St. Willibrordusstraat te Berkel. Aansluitend begeleiden wij Ria naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats nabij de kerk.

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op