De Schakel
Schakelaars
Ria de Brouwer neemt afscheid

‘Een mooi moment om te stoppen’   Twintig jaar was Ria de Brouwer het kloppend hart van de bezorging van de Schakel. ‘Ik zou het zo graag nog blijven doen, maar het lukt me niet meer’, verzucht Ria die binnenkort…

‘Een mooi moment om te stoppen’

 

Twintig jaar was Ria de Brouwer het kloppend hart van de bezorging van de Schakel. ‘Ik zou het zo graag nog blijven doen, maar het lukt me niet meer’, verzucht Ria die binnenkort 81 jaar wordt.

 

De bezorging van de Schakel kwam 20 jaar geleden in de vertrouwde handen van Familie de Brouwer. ‘Een echt familiebedrijf’, vertelt Ria enthousiast. ‘Samen met mijn man Ries (2006 overleden)en zoon Patric gingen we op verzoek van Jan Geerts (voormalig penningmeester van de Schakel) de bezorging coördineren. We charterden de jongens van voetbalteam B1 van Jong Brabant om het weekblad te gaan bezorgen. ‘Ries en ik vonden het fijn om iets voor de gemeenschap van Berkel-Enschot te doen. We deden alles in overleg. En ook nu, als Patric en ik op woensdag langs het kerkhof rijden, zeggen we tegen elkaar: ‘Ries zou willen dat we eerst de Schakel afwerken, voordat we een kop thee met iets lekkers nemen.’ Ria lacht bij de herinnering. ‘De Schakel kwam en komt nog altijd op de eerste plaats.’

 

Luisterend oor

Het aannemen van bezorgers vond Ria altijd erg leuk. Uit ervaring wist ze meteen of het iemand was die de bezorging van de Schakel serieus nam. ‘Hier krijgt iedereen een kans, maar je moet het wel goed doen, anders moeten we helaas afscheid nemen van elkaar. We hebben een aantal ‘gouden’ bezorgers, waar we altijd een beroep op kunnen doen. De sociale contacten en het praatje tijdens het bezorgen van de Schakel, daar kreeg ik energie van. Telefonische bezorgklachten handelde ik altijd rustig en vriendelijk af. Ik ben een luisterend oor, zonder mening.’

 

Tot 3 jaar geleden nam Ria nog steeds de bezorging van de wijk Udenhoutseweg voor haar eigen rekening. Zo lang mogelijk wil ze alles in eigen hand houden. Maar toen een muurtje echt niet voor haar wilde wijken en ze struikelde over een haagje werd het tijd een stapje terug te doen. ‘Daar heb ik het heel erg moeilijk mee gehad. Ik wil 18 zijn, maar ik moet het getal wel omdraaien en mezelf rust gunnen op deze leeftijd.’ Patric krijgt al een aantal jaren goede hulp van Frans Hamers. Samen zullen zij de bezorging van de Schakel blijven coördineren. Ria lacht: ‘Ik zal toezicht houden op de heren. Het komt allemaal goed!’

 

Tekst: Ingrid Roets

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op