De Schakel
Reportage
Renners genieten van rentemperatuur tijdens Galgenloop

De renners van het jaarlijkse loopfestijn van Berkel-Enschot, hadden het dit jaar minder zwaar dan de fietsers bij het rondje van Berkel. Afgelopen zondag waren de temperaturen gedaald tot een mooie ‘rentemperatuur’ tijdens de Galgenloop. ‘We hadden mooier weer verwacht,…

De renners van het jaarlijkse loopfestijn van Berkel-Enschot, hadden het dit jaar minder zwaar dan de fietsers bij het rondje van Berkel. Afgelopen zondag waren de temperaturen gedaald tot een mooie ‘rentemperatuur’ tijdens de Galgenloop. ‘We hadden mooier weer verwacht, maar voor de renners is dit natuurlijk ideaal’, zegt Pieter Geerts van de organisatie.

Wie nog mee wilde doen aan de Galgenloop, kon zich tot tien uur ’s ochtends inschrijven. Kort daarna gingen de eerste deelnemers van start bij het startpunt Boerderij Denissen. Dat was ook de plek waar sommige renners, via de lange lindelaan, op hun tandvlees liepen. Daarna wordt er nog lekker vertoeft en genoten van een welverdiend drankje op het terras of een frietje bij de frietkraam.

Galgenwandeling
De Galgenloop bestaat uit verschillende lopen en categorieën. De Galgenwandeling, tien kilometer, ging na de officiële opening om tien uur van start. De renners liepen onder meer via de Bosscheweg, Puccinilaan, Beukendreef, ’t Zwaantje en de Enschotsebaan. Om kwart over twaalf werd het startsein gegeven voor de tien Engelse mijl en de tien kilometer.

De renners van de Engelse mijl waren te vinden in de Zandstraat, Baaneind, Oisterwijksebaan en de Enschotsebaan. Het is de grootste afstand van de Galgenloop. Voor de kinderen is er een lichtere versie. Voor verschillende leeftijden zijn er afstanden in het leven geroepen van 800 tot 1600 meter die vaak met veel plezier door de kinderen worden afgelegd.

Kinderloop
Na de start van de vijf kilometerloop, startte de prijsuitreiking van de kinderloop. Onder luid gejuich van toeschouwers zette Jeske Bertens de winnende kinderen in het zonnetje. Tim Meuwissen behaalde de eerste plek bij de 1,6 kilometer bij de jongens en Marit van de Ven presteerde dit bij de vrouwen.

Bij de 1,2 kilometer waren dit Bela Wennink en Isabel Luijckx. Op de 800 meter haalde Mika Stoops en Julia de Ronde een beker binnen voor de eerste plek. In de laatste categorie van de kinderloop, de 400 meter, behaalden Bart van Rijsewijk en Fenna Luijckx als eerste de finishlijn. Kort daarna kwamen ook de renners en lopers binnen van de verschillende categorieën.

Prijsuitreiking
Nadat de laatste deelnemers de finishlijn bereikten, wierp de jury nog een laatste blik op de uitslagen. Om half drie was de prijsuitreiking die flink wat bekijks trok. Het loopfestijn trekt ieder jaar ook veel deelnemers buiten Berkel-Enschot. De organisatie heeft daarom een speciale prijsuitreiking voor de beste lopers uit Berkel-Enschot.

Bij de categorie Engelse mijl was Michiel Spijkers de beste mannelijke loper met een tijd van 1:02:28. Bij de vrouwen was dit Monique Haans. Presentator Frans Jacobs stond ook even stil bij de beste lopers van ons dorp bij de tien kilometer. Bij de mannen was dit Rob de Kort en bij de vrouwen Emma van der Pas. Lars van Loon en Maud van den Broek sleepten een prijs binnen bij de vijf kilometer omdat zij in die categorie de beste lopers waren. Wim Bertens sloot het jaarlijkse evenement af. Alle uitslagen zijn te bekijken op de website van de Galgenloop of op Uitslagen.nl.

http://galgenloop.nl/nl/uitslag/uitslagen-2017

https://uitslagen.nl

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans

Bekijk hier alle foto’s van de Galgenloop 2017

Bekijk hier het filmpje van de Galgenloop

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op