De Schakel
Met Passie
Renate Potter joeg haar droom na om kinderboeken te illustreren

Van 6 t/m 17 oktober is het weer kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Als kind hield illustratrice Renate Potter al van tekenen: ‘Ik tekende al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden.’…

Van 6 t/m 17 oktober is het weer kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Als kind hield illustratrice Renate Potter al van tekenen: ‘Ik tekende al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden.’ Maar pas een paar jaar geleden besloot ze van die passie haar beroep te maken. In juni verscheen haar eerste prentenboek ‘Willemijn Wiebelkont’ over een meisje dat niet stil kan zitten. Zelf zit ze voorlopig ook niet stil, want ze werkt al volop aan nieuwe boeken.  

 

‘Een paar jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel,’ vertelt Renate. ‘Toen herontdekte ik weer het plezier dat tekenen mij als kind gaf. Ik wist weer dat dit was wat ik diep in mijn hart wilde. Uiteindelijk heeft het tekenen me weer uit de put getrokken.’ Ze volgde verschillende workshops, kwam in contact met bekende kinderboekenillustratoren en belandde uiteindelijk met haar portfolio bij uitgeverij Clavis. De uitgever was erg te spreken over haar werk en een tijdje later ontving ze haar eerste opdracht. ‘Toen ik het manuscript van Howard Pearlstein las, zag ik meteen voor me hoe Willemijn eruit moest zien. Gelukkig zaten Howard en ik op dezelfde lijn, dus het was een fijne samenwerking.’ Het prentenboek verscheen eerst op de Nederlandse markt, maar er is inmiddels ook een versie in het Bahasa Indonesisch en binnenkort wordt het boek in Amerika en Canada uitgebracht.

 

Creatieve ideeën

Sinds het verschijnen van haar boek, stromen de opdrachten binnen. Niet alleen via de uitgever, maar ook rechtstreeks door auteurs die haar werk ontdekt hebben. Genoeg te doen dus, maar Renate barst al van de nieuwe creatieve ideeën. ‘Ik zou nog wel eens een stripalbum willen maken, of een ‘graphic novel’. Maar ik zou het ook heel leuk vinden om zelf een boek te schrijven én te illustreren.’ Ook onderzoekt ze de mogelijkheden om samen met andere creatieve ZZP’ers uit het dorp een gemeenschappelijke ruimte op Koningsoord te huren. ‘Een gedeelde ruimte waar je kunt werken, en/of workshops kunt geven. Wie geïnteresseerd is of mee wil denken, kan contact opnemen met Renate via [email protected]

Op zaterdag 9 oktober tussen 14 en 15 uur
is Renate te gast bij Primera Koningsoord.
Ze signeert dan haar boek en
er is voor alle kinderen
een kleurwedstrijd.

 

Tekst: Noortje de Kok

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op