De Schakel
Reportage
REMEMBER ME

WereldLichtjesdag   Jade van Moergestel (17) uit Berkel-Enschot is gevraagd om te zingen bij WereldLichtjesdag. Ieder jaar worden wereldwijd op de tweede zondag van december alle overleden kinderen herdacht. In Eindhoven in de DOMUSDELA kwamen dit jaar de ouders, grootouders, broers…

WereldLichtjesdag

 

Jade van Moergestel (17) uit Berkel-Enschot is gevraagd om te zingen bij WereldLichtjesdag. Ieder jaar worden wereldwijd op de tweede zondag van december alle overleden kinderen herdacht. In Eindhoven in de DOMUSDELA kwamen dit jaar de ouders, grootouders, broers en zussen en betrokkenen samen om kinderen te herdenken die door een onbekende oorzaak, een ongeluk, ziekte of zelfs zelfdoding zijn overleden. Heel verdrietig dus…

 

Jade is gevraagd door Joy, uitvaartverzorgster, die haar twee jaar geleden ‘Somewhere Over The Rainbow’ heeft horen zingen bij de uitvaart van haar oma, mijn mama, die heel onverwachts overleed. Zichzelf begeleidend op de ukelele, zong Jade in een klein theater, waar mijn mama altijd kwam. Toen de uitvaartverzorgster belde, hoefde Jade geen seconde na te denken, natuurlijk wilde ze met haar stem mensen helpen en troost bieden.

 

Remember me

Jade was gevraagd om ‘Somewhere Over The Rainbow’ te zingen. Ze kwam de dag later met de vraag of ze ‘Remember Me’ mocht zingen, begeleidt door een vriend Thijmen op de gitaar. Een liedje dat ze eigenlijk al wilde zingen op de dag van het afscheid van haar lieve oma. Gezien het allemaal zo snel was gegaan had ze daar geen tijd voor. Ze had het nummer voor het eerst gehoord de nacht dat haar oma overleed, ze had toen samen met haar papa de disney-pixar film Coco zitten kijken. Het verhaal van Coco gaat over de traditionele feestdag ter ere van de doden ‘Día de Muertos’. Een film die vertelt dat de herinnering aan de doden, de overledenen ‘levend’ houden. Dus hoe mooi zou het zijn dat ze nu mocht zingen voor de ouders van de overleden kinderen. Echt kippenvel, 12 december is dus ook precies de datum dat haar oma is overleden; daar kwam ze pas later achter, hoe mooi rond kan het zijn!

 

Veel liefde en bijzondere verhalen

Het was mooi, heel mooi! Ze heeft in totaal 3 liedjes mogen zingen. Jade en Thijmen werden aan het einde van de dag bedankt met veel lieve en bijzondere verhalen. Wat was ik als mama, mega, mega trots op Jade en natuurlijk ook op Thijmen. En wat fijn dat zij dit hebben mogen doen. Ik wens iedereen ook veel liefde de komende tijd!

 

Met liefde en vanuit mijn hart geschreven

een trotse mama,

Mechteld van Moergestel

Foto: Ans Ketelaars Afscheidsfotografie

 

[fotobijschrift] Thijmen Staps en Jade van Moergestel

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op