De Schakel
Van Berkelse Bodem
Recept: Zonnebloemkoekjes

Het is inmiddels herfst, maar deze week genieten we nog van een paar zomerse dagen! We hebben genoeg zonnestralen gehad voor de komende tijd. Nou nee hoor, de zon mag van mij altijd schijnen. Maar toch is het nodig dat…

Het is inmiddels herfst, maar deze week genieten we nog van een paar zomerse dagen! We hebben genoeg zonnestralen gehad voor de komende tijd. Nou nee hoor, de zon mag van mij altijd schijnen. Maar toch is het nodig dat er af en toe ook een drup regen valt, dat vindt de natuur wel heel fijn. Waar sommige dingen het op de moestuin toch echt een stuk minder deden door de warmte, deden juist de zonnebloemen het opperbest. Ik heb dit jaar heel weinig water gegeven op de tuin, kijken wat wel en niet werkt. Welke groenten en fruit doen het nog steeds goed als je ze niet zoveel vertroeteld.

Ik kan weer plannen maken wat ik volgend jaar op mijn tuin wil op basis van dit experiment. Veel dingen deden het best goed: fruit, tomaten, komkommers, boontjes, radijzen. De pompoenen die deden me versteld staan: wat een grote vruchten! Ik heb mooie exemplaren om te gebruiken voor Halloween.

Wat ik al vertelde, de zonnebloemen deden het dit jaar erg goed, die houden wel van wat zonnestralen. Ik heb koekjes gemaakt van de zonnebloempitten. Een gezonde en een iets minder gezonde, haha. De gezonde versie deel ik met jullie. We hebben in de zomervakantie vast al genoeg verleidingen gehad. Geniet ervan!

 

Ingrediënten voor +/- 15 koekjes

50 gram zonnebloempitten (ik heb witte kleine gebruikt)

50 gram rozijnen

120 gram havermout

300 gram rijpe banaan

1 tl koek- en speculaaskruiden

 

Snijd de banaan in plakjes en pureer of prak deze. Voeg de andere ingrediënten toe en spatel dit er doorheen. Daarna maak je met de hand 15 balletjes en druk je ze iets platter, zodat je koekjes krijgt. De koekjes behouden hun vorm tijdens het bakken, dus maak ze zeker niet te dik.

Bak de koekjes in 20 minuten op 180 °C. De koekjes zijn niet helemaal knapperig, ze kunnen wat zachter blijven.

Eet smakelijk!

Ellen de Visser

Van Berkelse Bodem

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op