De Schakel
Van Berkelse Bodem
Recept Winterse ovenschotel met spruitjes, winterwortel en mozzarella

De spruitjes hebben de winterse koude van de afgelopen tijd op mijn moestuin prima overleefd. Ze stonden nog fier overeind, ondanks de sneeuw op hun spruitkopjes. Even een wandeling maken en dan gelijk iets van groente of fruit meenemen van…

De spruitjes hebben de winterse koude van de afgelopen tijd op mijn moestuin prima overleefd. Ze stonden nog fier overeind, ondanks de sneeuw op hun spruitkopjes. Even een wandeling maken en dan gelijk iets van groente of fruit meenemen van de tuin, dat is wat ik vaak doe. En dan op de terugweg bedenken wat er mee te maken. Ik eet vaak spruitjes in een salade of stamppot, dus ik wilde eens iets anders. Dat is met deze gezonde winterse ovenschotel gelukt.

In februari kan je weer gaan beginnen met het zaaien van een aantal groenten, dus daar gaan we weer lekker mee beginnen. Zo kan ik jullie weer meenemen, wat er dit jaar allemaal op de tuin te vinden is.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

175 gram spruitjes schoongemaakt

350 gram voorgekookte krieltjes

250 gram winterwortel in stukjes

1 grote bol mozzarella

scheutje olijfolie

rode pesto

1 knoflookteentje

Kruiden:

1 tl gedroogde oregano

0,5 tl paprikapoeder

0,5 tl  kerriepoeder

flinke snuf versgemalen zwarte peper

 

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel met een fijngesneden knoflookteentje.

Verdeel over de bakplaat of ovenschaal de krieltjes, spruitjes en wortel. Doe er een flinke scheut olijfolie overheen en bestrooi met het kruidenmengsel en meng even door elkaar.

Bak in de oven voor 30 minuten. Doe dan de in stukken gesneden mozzarella op de ovenschotel en zet voor 5-10 minuten terug in de oven.

Verdeel vlak voor serveren wat pesto over de ovenschotel.

Eet smakelijk!

Ellen de Visser

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op