De Schakel
Van Berkelse Bodem
Recept Sushi omelet voor de Paastafel

Als ik aan Pasen denk, denk ik toch echt aan eieren. In alle soorten en maten wel te verstaan. Natuurlijk zit er een verhaal achter Pasen, maar ik beperk me tot het eten bij deze feestdag. Eieren worden het dus,…

Als ik aan Pasen denk, denk ik toch echt aan eieren. In alle soorten en maten wel te verstaan. Natuurlijk zit er een verhaal achter Pasen, maar ik beperk me tot het eten bij deze feestdag. Eieren worden het dus, maar hoe gaan we die verwerken met groente of fruit die op mijn tuin te vinden zijn? Heel eerlijk er is nog niet zoveel, gelukkig had ik al wel wat gezaaid in mijn kas, dus een klein beetje sla kan verwerkt worden in dit gerecht. Ik heb een sushi omelet gemaakt, daar kan je naar hartenlust allemaal verschillende groenten in verwerken. Zo ook in deze. Ik kijk er naar uit om weer meer groente en fruit op mijn tuin te hebben staan. Dus ik ben druk aan het zaaien en hopen dat het allemaal een beetje aanslaat. Zo kan ik jullie de komende tijd weer verschillende moestuinrecepten en tuinverhalen voorschotelen.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eieren
  • Verse peterselie en bieslook
  • Halve rode ui in ringen
  • 1 trostomaat in plakjes
  • ¼ komkommer in plakjes
  • Paar blaadjes sla (maakt niet veel uit welke)
  • 4 plakjes ham
  • Peper en zout

Hak de peterselie en bieslook heel fijn. Kluts de eieren en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak 2 omeletten.

Leg de omeletten op 2 borden en vul ze met de ingrediënten. Rol de omelet strak op en snij in rolletjes.

 

Eet smakelijk!

Ellen de Visser

Van Berkelse Bodem

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op