De Schakel
Van Berkelse Bodem
Courgettesalade

Recept september 2021 Ik ben de afgelopen weken weggeweest van Berkelse Bodem en heb me ondergedompeld in het Zeeuwse. Strand, zee, schelpen zoeken, je kan me niet blijer maken. Maar ja wat nu met de volkstuin als je drie weken…

Recept september 2021

Ik ben de afgelopen weken weggeweest van Berkelse Bodem en heb me ondergedompeld in het Zeeuwse. Strand, zee, schelpen zoeken, je kan me niet blijer maken. Maar ja wat nu met de volkstuin als je drie weken weg bent? Gelukkig genieten mijn ouders vaak van ons huis als we weg zijn. En laat mijn vader nu ontzettend groene vingers hebben en niet vies van werken. Als ik thuis kom van vakantie heeft mijn tuin er nog nooit zo mooi bijgelegen en ligt mijn koelkast vol met verse groenten van eigen tuin. Als ik verder kijk staat zelfs in de kelder een plank vol met ingemaakte potjes zoet zuur van courgette, ui en paprika. Dat is nog eens thuiskomen! Er lagen wat gele courgettes en tomaatjes om nog verwerkt te worden en daar heb ik een super eenvoudige zomerse salade van gemaakt. Je vindt het recept hieronder. Serveer deze salade naast wat aardappeltjes en eventueel een stukje vlees.

 

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 1 gele courgette
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 handje pijnboompitten of hazelnootjes
  • Paar kleine tomaatjes
  • Peper, zout en olijfolie
  • 50 gram geitenkaas

 

  • Rooster de hazelnootjes of pijnboompitten in een koekenpan voor een paar minuten.

 

  • Was de courgette en maak met een dunschiller slierten van de courgette, het middelste deel met zaden gebruik je niet. Kook deze slierten voor 2-3 minuten in kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet en wat afkoelen.

 

  • Snijd een paar tomaatjes in stukjes.

 

  • Doe de courgetteslierten in een schaal en verkruimel daar de geitenkaas over, doe de geroosterde nootjes erbij en de stukjes tomaat. Maak het af met wat basilicum, peper, zout en wat olie.

 

EET SMAKELIJK!

Volgende keer weer een andere groente in de hoofdrol in Van Berkelse Bodem!

Ellen de Visser

 

VAN BERKELSE BODEM- volg VAN BERKELSE BODEM op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op