De Schakel
Van Berkelse Bodem
Recept Rabarbercakejes

Ik heb in mei de eerste rabarber van mijn tuin kunnen halen. Is altijd weer een mooi moment, om de eerste dingen te kunnen oogsten. Altijd weer op zoek wat ik er nu weer eens van kan maken. Eigenlijk kon…

Ik heb in mei de eerste rabarber van mijn tuin kunnen halen. Is altijd weer een mooi moment, om de eerste dingen te kunnen oogsten. Altijd weer op zoek wat ik er nu weer eens van kan maken. Eigenlijk kon ik niet kiezen, ik wilde iets bakken, maar ook een lekker toetje. Ik deel met jullie het baksel, het toetje komt een andere keer als de rabarber weer de hoofdrol heeft. Ik kan je in ieder geval verklappen, het is iets met aardbeien, yoghurt, Bastogne koeken en rabarbercompote. Al typende is de rest van mijn gezin de 10 kilometer aan het lopen voor de avondvierdaagse, ik sla een dagje over om morgen weer te lopen. Natuurlijk heb ik ze weer goed gevoed op pad gestuurd met groente en fruit uit de tuin, toch handig zo een eigen volkstuin.  Hieronder deel ik rabarbercakejes, zowel te eten als ontbijt, lunch, tussendoortje of bij de koffie.

 

Wat heb je nodig voor +/- 15 cakejes

  • 275 gram havermout
  • 190 gram volle yoghurt
  • 2 eieren
  • Geprakte banaan
  • scheutje honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gram rabarber
  • Koek- en speculaaskruiden

Hoe maak je het?

Verwarm de oven als eerste even voor op 170 graden.

Maal de havermout tot meel met een keukenmachine of zoals ik heb gedaan met een staafmixer. Meng dit samen met de yoghurt, eieren, honing, geprakte banaan en bakpoeder.

Maak de rabarber schoon en snijd er stukjes van ongeveer 1 cm van. Roer 3/4 van de rabarber stukjes door het beslag heen. De rest gebruiken we om bovenop de cakejes te plaatsen.

Pak de cakevormpjes/muffinvormpjes en doe hier het beslag in. Ik gebruikte siliconen vormpjes dus hoefde ze niet in te vetten. Verdeel de overgebleven rabarber als topping over de cakejes en schuif ze de oven in voor zo een 25 min. Maar kijk gewoon of ze al lekker kleuren bovenop. Zodra ze zijn afgekoeld, doe je er een beetje honing op, met wat koek/speculaaskruiden. Om je vingers bij af te likken, maar misschien kwam dat door de afdruipende honing……

Smullen maar!

Ellen de Visser

Van Berkelse Bodem

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op