De Schakel
Van Berkelse Bodem
RECEPT Pasta met prei en knoflookkip – PREI

Wat een wintermaand hebben we achter de rug, met veel sneeuw, ijspret, maar ook ineens de lente die zich liet zien. Ik had mijn bovenkomende bloembollen nog even voor de ergste kou met een bladerendek bedekt, maar de rest en…

Wat een wintermaand hebben we achter de rug, met veel sneeuw, ijspret, maar ook ineens de lente die zich liet zien. Ik had mijn bovenkomende bloembollen nog even voor de ergste kou met een bladerendek bedekt, maar de rest en dan vooral de groente had ik aan z’n lot overgelaten. Dat was wel een beetje te zien toen de sneeuw weg was en de zon zich heerlijk liet zien.  Maar gelukkig zijn de preien taaie jongens en meisjes! Er kan dus nog prima van worden gegeten. Vandaar dat ik in dit recept met prei werk. Prei is familie van de ui en knoflook en heeft dus ook een licht pittige smaak. Zowel het witte als het groene gedeelte ervan kan gegeten worden. Het groene gedeelte is wat taaier en heeft een minder sterke uien- en knoflooksmaak dan het witte deel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 6 takjes peterselie
  • ½ el mosterd
  • 2 dl kippenbouillon
  • 500 gram prei
  • 150 (volkoren) pasta
  • 200 gram kipfilet
  • 1 el kappertjes
  • Peper en kerrie

 

Hoe maak je het:

  1. Pers de knoflooktenen uit en bak in olie zacht. Schep de knoflook uit de olie(bewaar de pan met olie) en pureer samen met de peterselie, mosterd en 1 dl kippenbouillon tot een saus.
  2. Snijd de prei in ringen en kook de prei in de overige kippenbouillon beetgaar.
  3. Kook de pasta in ruim water.
  4. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met wat kerrie en peper. Bak de kip in de knoflookolie.
  5. Giet de pasta en prei af.
  6. Meng de saus, prei, kip en de kappertjes door de pasta.

Serveer eventueel met wat stukjes ananas. En wil je het vegetarisch maken, gebruik wat cashewnoten i.p.v. kip.

 

EET SMAKELIJK!

Volgende maand weer een andere groente in de hoofdrol in van Berkelse Bodem!

Ellen de Visser

 

About the author

Related Posts