De Schakel
Van Berkelse Bodem
RECEPT PASEN Radijssalade met couscous

Ik was al een tijdje terug aan het nadenken over een paasrecept, want regeren is vooruitzien nietwaar?  Er is niet zoveel keuze aan groente op de moestuin rond paastijd. Als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan eieren, in…

Ik was al een tijdje terug aan het nadenken over een paasrecept, want regeren is vooruitzien nietwaar?  Er is niet zoveel keuze aan groente op de moestuin rond paastijd. Als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan eieren, in vele variaties. Dus ik wilde iets maken met eieren. Wat schetst mijn verbazing, heb ik zomaar paaseieren in mijn groentezadencollectie.  Paaseieren is een mengsel van ronde radijsjes in verschillende kleuren, zeer leuk te gebruiken in een radijsjessalade zo dacht ik. Snel zaaien en na 4-6 weken oogsten dan maar. Dus een salade met paaseieren (radijsjes) word het, aangevuld met couscous en eventueel wat stokbrood. Geniet van de lente en Pasen! Ik neem nog een paaseitje….

Ingrediënten voor 4 personen

  • Couscous (200 gram)
  • 500 gram radijsjes
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • Stokbrood/ geroosterd brood
  • Fetablokjes op olie uit pot
  • Kleine rode ui of halve rode ui
  • Frisse dressing: 4 el yoghurt, 2 el mayonaise, 1 el citroensap, dille en wat peper en zout.

 

Radijssalade:

Maak de radijs schoon en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Maak een dressing van yoghurt, mayonaise, citroensap, dille, uitgeperste knoflook, peper en zout. Proef even of er genoeg kruiden inzitten.

Couscous maak je klaar zoals op de verpakking staat vermeld. Roer er op het einde wat olie van de fetablokjes doorheen. Zodra de couscous klaar is en wat afgekoeld, schep je de in stukjes gesneden feta erdoor heen, samen met een halve rode ui die in fijne stukjes is gesneden.

Serveer de radijsjessalade met de couscous en wat stukjes stokbrood.

EET SMAKELIJK!

Volgende keer weer een andere groente in de hoofdrol in van Berkelse Bodem!

Ellen de Visser

 

Benieuwd naar nog meer recepten en dingen/ideeën/tips op  moestuingebied, kijk dan op mijn insta (van.berkelse.bodem) en facebookpagina (fb.me/vanberkelsebodem)

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op