De Schakel
Van Berkelse Bodem
Recept november Rode Kool

Wrap met rodekool en witvis November, het jaar begint alweer op zijn einde te lopen. Gelukkig kan ik nog steeds gevarieerd eten van eigen tuin. Er staat nog biet, wortel, prei, snijbiet, pompoen en een verdwaalde sperzieboon, paprika en framboos.…

Wrap met rodekool en witvis

November, het jaar begint alweer op zijn einde te lopen. Gelukkig kan ik nog steeds gevarieerd eten van eigen tuin. Er staat nog biet, wortel, prei, snijbiet, pompoen en een verdwaalde sperzieboon, paprika en framboos. Toch merk je dat de herfst echt zijn intrede heeft gedaan en de winter niet lang meer op zich laat wachten. De tijd van de kolen komt eraan!

Deze maand wil ik het hebben over de rodekool. Het is een van de kolen die ik heb staan naast de boerenkool, spitskool, palmkool, broccoli en spruitkool. De rodekool is opvallend vanwege zijn kleur en supergezond. Gek genoeg is rodekool niet rood, maar paars. Hij verliest vaak zijn kleur als je hem kookt of stoomt. Kook je rodekool met iets zuurs erbij, bijvoorbeeld stukjes appel, citroen, azijn of wijn, dan krijgt hij zijn bekende rode/paarse kleur. Rodekool is een ideale groente voor stamppotten, salades, stoofschotels of in dit geval in een wrap.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 stuks witvis (bv. tilapia, kabeljauw)                    

handje sla per wrap       

2 el balsamico azijn       

300 gr. fijngesneden rode kool                                   

2 el citroensap                 

4-6 wraps

1 rode ui                                                                                    

2 el mayonaise                  

1 el honing

1 appel                                                                                       

2 el yoghurt

handje rozijnen                                                                                      

kerrie, Italiaanse kruiden, peper en zout

  

  1. Kruid de witvis met kerrie en bak in de pan.
  2. Roerbak de rodekool, met de in stukjes gesneden appel, rozijnen, rode ui in olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Doe er dan 2 el citroensap en 100 ml water bij en stoof de rode kool in 15 minuten. Doe er in de laatste minuut 2 el balsamicoazijn en een el honing bij.
  3. Maak nu de dressing van 2 el mayonaise en 2 el yoghurt, peper en zout en wat Italiaanse kruiden.
  4. Warm de wraps op en vul deze met de sla, rode kool, stukjes witvis en dressing.

 

EET SMAKELIJK!

Volgende maand weer een andere groente in de hoofdrol in Van Berkelse Bodem.

 

About the author

Related Posts