De Schakel
Van Berkelse Bodem
RECEPT Knolselderijsoep met gebakken cashewnoten

Het is weer december en tja wat staat er dan nog op de volkstuin. In ieder geval is er een kerstboom en veel blad te vinden, maar ja dat is wat minder om te eten. Er staan nog spruitjes, snijbiet,…

Het is weer december en tja wat staat er dan nog op de volkstuin. In ieder geval is er een kerstboom en veel blad te vinden, maar ja dat is wat minder om te eten. Er staan nog spruitjes, snijbiet, wat kooltjes en ook knolselderij. Iedere keer heb ik prachtige voornemens voor de winter, ik wil dan nog van alles op mijn tuin en kas hebben staan zodat ik lekker kan blijven tuinieren. Alleen de ervaring leert weer, dat het dit jaar nog niet echt gelukt is. Andere dingen vechten dan weer om voorrang, is niet erg de tuin is geduldig. Plannen maken voor het aankomende jaar is leuk, ik weet weer wat ik wel en niet wil en wat ik wil gaan proberen. Dit jaar had ik naar mijn idee te weinig bloemen en ook wil ik meer fruit. Dus daar wordt aan gewerkt.

Natuurlijk zal ik de verschillende groenten niet vergeten op de tuin. Ik hoop nog steeds, dat thuis alles wordt gegeten wat ik van de tuin haal. Nieuw jaar, nieuwe kansen dan maar.

Dit keer heb ik van een knolselderij die nog lekker stond te shinen, in de toch verder wat kale tuin, een soep gemaakt. Hieronder vind je het recept, ik hoop dat u het net zo lekker vindt als ik.

 

Ingrediënten voor +/- 3 personen

Boter

1 teen knoflook in stukjes

200 gram knolselderij geschild en in blokjes

0,75 l kippenbouillon

1 laurierblaadje

Gedroogde tijm

25 gram cashewnoten

50 gram crème fraîche

Nootmuskaat

Verse peterselie

 

Smelt boter in de soeppan en bak daarin de knoflook en knolselderij voor 10 min. Doe daarna de kippenbouillon en het laurierblaadje erbij en laat voor 25 min pruttelen. Bak ondertussen de cashewnoten wat aan, zodat ze een kleurtje krijgen. Als het 25 minuten pruttelen erop zit, dan haal je het laurierblaadje eruit en pureer je de soep. Daarna voeg je de crème fraîche, wat gedroogde tijm en beetje nootmuskaat toe. Roer goed door. Serveer de soep met de gebakken cashewnoten en paar plukjes peterselie.

 

Eet smakelijk!

Ellen de Visser

Van Berkelse Bodem

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op