De Schakel
Van Berkelse Bodem
Recept: gezonde frambozenmuffins

Gezonde frambozenmuffins Het is nu begin oktober en nog steeds hangen er ontzettend veel frambozen, tomaten en courgettes aan de planten, heerlijk is dat. Ook ben ik de boel op mijn tuin al goed aan het opruimen, dat was nodig……

Gezonde frambozenmuffins

Het is nu begin oktober en nog steeds hangen er ontzettend veel frambozen, tomaten en courgettes aan de planten, heerlijk is dat. Ook ben ik de boel op mijn tuin al goed aan het opruimen, dat was nodig… En zaai ik toch weer al wat dingen, zoals de korenbloem, wat sla in mijn kas en spinazie. Even kijken of het allemaal nog wil lukken. Maar niet geschoten, altijd mis zullen we maar zeggen. Het was zo al terugkijkende een mooi jaar op de tuin, ik heb genoten en geniet nog steeds van bloemen waar ik mijn woonkamer mee kan vullen. Ook had ik dit jaar heel veel fruit, waar mijn kinderen dan weer heel blij van worden.  Onlangs wilden ze muffins bakken en daar kwamen de vele frambozen op de tuin van pas.

Ingrediënten voor 8 muffins:

100 gr frambozen

1 ei

80 ml melk

10 gr honing

100 gr bloem

50 gr havermout

1 tl koek- en speculaaskruiden

mespuntje zout

8 gr bakpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Houd 8 frambozen apart en prak de rest met een vork fijn.

Klop het ei los en meng met de melk. Roer de honing er doorheen.

Meng in een andere kom de bloem met de havermout. Voeg een snuf kaneel en een mespuntje zout toe en roer de bakpoeder erdoor.

Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten. Verdeel het beslag over de vormpjes.

Duw in ieder vormpje een framboos. Die mag er nog best een stukje bovenuit komen.

Zet de muffins voor 15 à 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Ellen de Visser
Van Berkelse Bodem

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op