De Schakel
Van Berkelse Bodem
RECEPT Gevulde komkommer

De vakantie komt eraan, de komkommertijd kan beginnen. Laat ik nu net heel veel komkommers hebben op de tuin, maar vooral in mijn kas. Zowel snack, mini als gewone komkommers. In de vakantie wil je lekker, eenvoudig en toch als…

De vakantie komt eraan, de komkommertijd kan beginnen. Laat ik nu net heel veel komkommers hebben op de tuin, maar vooral in mijn kas. Zowel snack, mini als gewone komkommers. In de vakantie wil je lekker, eenvoudig en toch als het even kan gezond eten. Hieronder een recept waar je niet veel ingrediënten bij nodig hebt en het gerecht in een handomdraai op tafel zet, wel zo handig voor in de vakantie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 60 gram (fijngesneden) sla
  • 12 snoeptomaatjes
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • Beetje citroensap
  • Naar smaak peper, kerrie, paprikapoeder en gemalen komijnzaad

 

Kook de eieren voor 10 min en laat ze schrikken, pel ze en snijd ze daarna in stukjes en laat afkoelen.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schep met een lepel de zaden eruit.

Voor de vulling, prak je ¾ van de avocado en laat ¼ voor eventuele garnering. Snijd de snoeptomaatjes in kleine stukjes. Meng de geprakte avocado en de tomatenblokjes met de mayonaise, crème fraîche, citroensap en de stukjes ei door elkaar. Breng de vulling op smaak met bovenstaande kruiden.

Verdeel de sla over twee borden en doe er eventueel nog wat stukjes tomaat op. Schep daarna de vulling in de komkommerhelften, leg 1 komkommerhelft op een het bord met sla. Garneer met wat avocadostukjes en wat paprikapoeder.

 

EET SMAKELIJK! Volgende keer weer een andere groente in de hoofdrol in Van Berkelse Bodem!

Ellen de Visser

VAN BERKELSE BODEM- volg VAN BERKELSE BODEM op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!

 

About the author

Related Posts