De Schakel
Van Berkelse Bodem
Recept Boerenkoolstoof met ei

Februari – boerenkoolstoof met ei De kinderen hadden begin januari al allemaal dingen gezaaid in de kas en daarbuiten. Ze hadden zin in het nieuwe seizoen. En jawel een paar weken later, kwamen de eerste slaplantjes boven. De rest van…

Februari – boerenkoolstoof met ei

De kinderen hadden begin januari al allemaal dingen gezaaid in de kas en daarbuiten. Ze hadden zin in het nieuwe seizoen. En jawel een paar weken later, kwamen de eerste slaplantjes boven. De rest van de zaden dacht toch echt, hadden jullie niet even kunnen wachten, daar gebeurt dus ook niks. Leuk om toch enkele dingen weer op te zien komen, ook de munt had er weer al zin in. Vol verwachting kijk ik ook uit naar de bloembollen die ik op mijn tuin heb gezet, zoals de tulpen en de narcissen. Nu geniet ik alvast van de eerste sneeuwklokjes die ik zag deze week.

We moeten nog even wachten op de voorjaarsgroente en mooie lentebloemen. Maar de winter heeft ons nog genoeg te bieden, daarom een gerecht met boerenkool, een echte wintergroente.

Ingrediënten 2 personen

  • 4 eieren                                 – 1 teen knoflook
  • 1 ui                               – Boter
  • ½ tl paprikapoeder – 2 tl oregano
  • Snufje chilipoeder – 300 gram verse boerenkool
  • 75 gram feta – Peper en zout
  • Paar kleine tomaatjes

 

  1. Pers de knoflook en snijd de ui in dunne ringen.
  2. Doe boter in een hapjespan en fruit de kruiden 1 minuut. Voeg de knoflook, ui en boerenkool toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Doe hier 40 ml water bij en laat voor ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur, roer wel af en toe.
  4. Maak nu 4 holtes in de boerenkool en breek in elke holte een ei en doe er wat peper op.
  5. Doe het deksel op de pan en laat in 10 minuten op laag vuur gaar worden. Houd wel in de gaten dat de onderkant niet aan brand.
  6. Nu alles gaar is verbrokkel je de feta erover en wat stukjes tomaat voor smaak en kleur.

Lekker om te eten met een stokbroodje.

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op