De Schakel
Nieuws
Ravi krijgt een lintje

Ravi van Laak (10) uit Berkel-Enschot heeft afgelopen zaterdag een lintje gekregen van burgemeester Theo Weterings. Hij is verkozen tot één van de Helden met een T. Tijdens de eerste lockdown bedacht Ravi om klusjes te gaan doen in de…

Ravi van Laak (10) uit Berkel-Enschot heeft afgelopen zaterdag een lintje gekregen van burgemeester Theo Weterings. Hij is verkozen tot één van de Helden met een T.

Tijdens de eerste lockdown bedacht Ravi om klusjes te gaan doen in de buurt: ‘Het irriteerde me dat ik steeds binnen moest zitten én ik vond het zielig dat mensen hun huis niet uit konden.’ Zijn moeder Elfje vertelt dat Ravi uit zichzelf naar haar toe kwam: ‘Mama, ik wil de mensen in de buurt gaan helpen!’

En zo gebeurde het, Ravi ging langs de deuren om te vragen of hij iets kon doen, uiteraard op gepaste afstand en alleen buitenshuis. Hij heeft glas weggebracht, bladeren geveegd, stoepen schoongemaakt en onkruid gewied. Dat de buren er blij mee waren, bleek wel toen hij steeds vaker iets lekkers, een spelletje of wat geld toegestopt kreeg: ‘Het werd meer een heitje voor een kwarweitje, vooral bij buurvrouw Angelique’, vertelt Ravi met een lach.

Ravi is een held met een T!

Via school kreeg Elfje informatie over ‘Held met een T’, een project waarmee de gemeente Tilburg op zoek gaat naar jongeren onder de 18 jaar die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen. ‘Ik heb de brief aan Angelique laten lezen en zij vond ook dat Ravi hiervoor in aanmerking kwam.’ Buiten zijn medeweten om heeft Elfje haar zoon opgegeven. En Ravi werd uitgekozen! Hij is één van de 8 jongeren die een jeugdlintje krijgt uitgereikt!

Op zaterdag 20 november, niet toevallig ook de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, was het dan eindelijk zover. Samen met zijn gezin, opa, oma’s en Angelique ging Ravi naar het gemeentehuis. Voor elk kind was er een apart optreden door een clown en een acrobaat. ‘Bij mij hadden ze een act met een prikstok’, vertelt Ravi. Daarna volgde een toespraak van de burgemeester en de uitreiking van het lintje.

Na het officiële gedeelte was er nog een lunch én mocht Ravi met burgemeester Weterings op de foto.
Kijk eens hoe trots ze zijn, allebei!

 

Tekst: Lieselot van Elten

Foto: Lieselot van Elten / Elfje van Laak – Eeckhaut

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op