De Schakel
Nieuws
Raakveld houdt een Open MoesTuinDag aan de Hoolstraat

Op vrijdag 26 april van13.00-17.00 uur is er in de zorgtuin van Raakveld aan de Hoolstraat in Berkel-Enschot een gezellige open middag. Velen kennen de tuin van Zjef en Loutje al van de DikkeBandenRace: er is dan van alles te…

Op vrijdag 26 april van13.00-17.00 uur is er in de zorgtuin van Raakveld aan de Hoolstraat in Berkel-Enschot een gezellige open middag. Velen kennen de tuin van Zjef en Loutje al van de DikkeBandenRace: er is dan van alles te doen met optredens en muziek. Ben jij geïnteresseerd in dagbesteding en/of biologisch tuinieren kom dan maar eens kijken!

Elke vrijdag wordt er door een ploegje deelnemers en begeleiders getuinierd in deze prachtige hof aan de kinderkopkesweg door het buitengebied. Er gewoon zijn is al een genot en het is daarom een fijne vorm van dagbesteding voor mensen die dat kunnen gebruiken. Het maakt niet uit of de aard van de beperking verstandelijk, psychisch of een combinatie van beide is: bij Raakveld wordt vooral gekeken naar wat je wel kunt en wat je zelf wilt doen. Je kunt met een PGB terecht of via zorgcoalitie SIEM, waarvan Raakveld onderaannemer is.

Zjef Naaijkens, directeur van Raakveld creatieve zorgwerkplaatsen, meldt: ‘Er worden veel soorten groenten, fruit, noten en bloemen gekweekt die kunnen worden gebruikt bij de dagelijkse lunch bij onze creatieve zorgwerkplaats Raakveld in Tilburg. Maar er wordt ook grasgemaaid, de heg geknipt, jam, sap, chutney en pickles gemaakt of brandhout gezaagd. En we hebben zelfs een keer likeur laten stoken van onze eigen vruchtenwijn! Nu is de tuin in volle voorjaarsglorie en daarom willen we deze bij de start van het nieuwe seizoen graag aan publiek en vakgenoten laten zien. Een informele manier om kennis te maken met deze kleinschalige dagopvang.’

De tuin gaat die dag open om één uur. Je kunt tot vijf uur de tuin bekijken, zelfstandig of onder leiding van een deskundige gids. En onder het genot van een sapje en hapje van onze Volkskeuken De Halve Gare kun je meer informatie krijgen over deze kleinschalige vorm van dagopvang. Wie weet is het iets voor jou of voor iemand die je kent. We hopen dat professionals uit de zorg en natuurlijk mensen uit de doelgroep die op zoek zijn naar een leuke dagbesteding zelf langskomen om kennis te maken met dit groene en duurzame maar vooral sociale initiatief. Mensen met groene vingers of gouden handjes die vrijwilligerswerk zouden willen doen kunnen zich iedere vrijdag melden bij de tuin aan de Hoolstraat 6. Of bellen met Zjef 0625293962.

Voor de agenda:

            Datum:             vrijdag 26 april

            Aanvang:          13.00 uur

            Einde:               17.00 uur

            Adres:               Hoolstraat 6, Berkel-Enschot

            Tel. lokatie:       06 252 939 62

            Bus                   Lijn 9 (halte Udenhoutseweg)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op