De Schakel
Nieuws
Prijsuitreiking schrijfwedstrijd Herdenken en Vieren

Woensdag 26 juni werd de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd “Wij Herdenken en Vieren“ gehouden op basisschool Rennevoirt. In het bijzijn van o.a. ongeveer 110 leerlingen van de bovenbouw groepen van Rennevoirt, heeft Burgemeester Weterings persoonlijk bekend gemaakt dat Sophie (11)…

Woensdag 26 juni werd de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd “Wij Herdenken en Vieren“ gehouden op basisschool Rennevoirt. In het bijzijn van o.a. ongeveer 110 leerlingen van de bovenbouw groepen van Rennevoirt, heeft Burgemeester Weterings persoonlijk bekend gemaakt dat Sophie (11) de winnares is.

Wij Herdenken en Vieren
De schrijfwedstrijd is onderdeel van het educatieve programma “Wij Herdenken en Vieren” dat door het stadsmuseum Tilburg werd ontwikkeld in opdracht van het Plaatselijk Comité Nationale Herdenking 4 mei Tilburg, het Oranje Comité en de gemeente Tilburg. Naast bijvoorbeeld een stickerboek en een stadswandeling in Tilburg, was deze schrijfwedstrijd (georganiseerd door Bibliotheek Midden-Brabant) een onderdeel van het programma. Sandra van Dam (Stadsmuseum Tilburg) vertelt dat het doel van deze activiteiten is om te leren over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. ‘Om te beseffen dat wij in Nederland nu in vrijheid leven, maar dat dit niet vanzelfsprekend is en er ook nu nog oorlog is.’

Voorpret
Frank van Pamelen, de schrijver die het voorzetje schreef voor het oorlogsverhaal dat de kinderen af moesten maken, was ook van de partij. De spanning in de speelzaal steeg toen de burgemeester een “Brabants kwartiertje” later was, dus bedacht Frank samen met de leerlingen een leuk rijmend versje over een draak en een lepel. Toen de burgemeester arriveerde en iedereen het ingestudeerde ‘hèhè, bent u daar eindelijk!‘ in koor riep, kon de prijsuitreiking beginnen.

Prijsuitreiking
Na een inleiding van Desiree van Beurden (Bibliotheek LocHal) vertelde de burgemeester dat hij ‘onder de indruk was van de verhalen’ en dat het heel moeilijk was voor de commissie om te kiezen. Welk verhaal hij koos werd duidelijk toen de burgemeester het verhaal voorlas. Gefluister en gewijs, en een meisje dat al glimlachend in elkaar dook, maakte langzaam maar zeker duidelijk dat Sophie de winnares was! Als prijs kreeg zij een boekenbon en haar klas een boekenpakket. Als extra speciaal cadeau mag Sophie in oktober mee naar de plechtige herdenking in Waalre.

Gefeliciteerd Sophie!  

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Bas Haans

[Fotobijschrift] Desiree van Beurden (l) Burgemeester Weterings en Sophie (m) en Frank van Pamelen (r)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op