De Schakel
Van Berkelse Bodem
Pompoencake op vakantie

Tijdens dit schrijven ben ik op vakantie in Zeeland. Weer even zon, zee en strand opsnuiven. Natuurlijk is het in Brabant goed toeven, maar voor mij in Zeeland net ietsje meer. Ik wilde nog iets bakken thuis om mee te…

Tijdens dit schrijven ben ik op vakantie in Zeeland. Weer even zon, zee en strand opsnuiven.

Natuurlijk is het in Brabant goed toeven, maar voor mij in Zeeland net ietsje meer. Ik wilde nog iets bakken thuis om mee te nemen, zodat ik hier nog kon denken aan mijn moestuin. Nou ja vooral de plantjes die in mn kas aan het groeien zijn, die nu trouwens in goede handen zijn. Gelukkig zijn er mensen die ze verzorgen als ik weg ben. In de schuur lag nog een mooie pompoen op me te wachten om iets mee te maken. Dus de avond de pompoen in stukken gesneden voor een cake en de rest kon in de vriezer en wat naar de buurvrouw.

Zo geniet ik hier in Zeeland van een stukje cake van Berkelse bodem.

 

Ingrediënten:

100 gram margarine op kamertemperatuur, 300 gr pompoenblokjes, 50 gram suiker, 1 banaan, 2 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram rozijnen, 1 tl kaneel en wat gemberpoeder of verse gember 2cm

 

Oven voorverwarmen op 175 graden. Kook de pompoenblokjes met een beetje zout voor 10 minuten. Giet af, laat uitlekken en pureer, daarna afkoelen. Klop de margarine los met de suiker, voeg daarna de banaan en eieren toe en klop tot alles door elkaar zit. Roer daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor en dan de pompoenpuree. Vervolgens mogen de rozijnen, kaneel, gember en een beetje zout erdoor heen en stort vervolgens in het ingevet bakblik. Bak de cake in 55-60 min.

Eet Smakelijk

Ellen de Visser

Van Berkelse Bodem

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op