De Schakel
Van Berkelse Bodem
Pitabroodje met groente

Pitabroodje met spitskool Wie lust er nu geen pitabroodje? En wat extra groenten op een dag is ook niet verkeerd, je kan heel veel combineren met een pita.  Dit keer heb ik gekozen om er spitskool, met wat stukjes wortel,…

Pitabroodje met spitskool

Wie lust er nu geen pitabroodje? En wat extra groenten op een dag is ook niet verkeerd, je kan heel veel combineren met een pita.  Dit keer heb ik gekozen om er spitskool, met wat stukjes wortel, ui en knoflook in te doen, gecombineerd met wat lekkere kruiden en voor de liefhebber wat gehakt. Je kan het ook serveren met stukjes ei of gewoon alleen de groente.  Je kan dit broodje eten als  lunch of natuurlijk als avondeten.

Ingrediënten voor 2 personen

4-6 pita broodjes

350 gram spitskool fijn gesneden

1 ui in stukjes

1 teentje (uitgeperste)knoflook

4 stuk wortel in stukjes

Eventueel wat rul gehakt of een eitje in stukjes

Kruiden: ½ el kerriepoeder, 1 tl kurkuma, ½ tl gemberpoeder, ½ tl komijnzaad en wat peper.

Hoe maak je het?

Rul het gehakt. Voeg dan de gesnipperde ui toe. En bak de ui glazig. Dan kan je de wortel, spitskool en op het laatste de knoflook erbij doen. Roerbak dan alle groente samen met de kruiden voor een langere tijd, zodat de smaken lekker zijn opgenomen.

Serveer het dan in een warm pita broodje.

 

Tekst: Ellen de Visser

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op