Pitabroodje met spitskool Wie lust er nu geen pitabroodje? En wat extra groenten op een dag is ook niet verkeerd, je kan heel veel combineren met een pita. Dit keer heb ik gekozen om er spitskool, met wat stukjes wortel,…
Pitabroodje met spitskool
Wie lust er nu geen pitabroodje? En wat extra groenten op een dag is ook niet verkeerd, je kan heel veel combineren met een pita. Dit keer heb ik gekozen om er spitskool, met wat stukjes wortel, ui en knoflook in te doen, gecombineerd met wat lekkere kruiden en voor de liefhebber wat gehakt. Je kan het ook serveren met stukjes ei of gewoon alleen de groente. Je kan dit broodje eten als lunch of natuurlijk als avondeten.
Ingrediënten voor 2 personen
4-6 pita broodjes
350 gram spitskool fijn gesneden
1 ui in stukjes
1 teentje (uitgeperste)knoflook
4 stuk wortel in stukjes
Eventueel wat rul gehakt of een eitje in stukjes
Kruiden: ½ el kerriepoeder, 1 tl kurkuma, ½ tl gemberpoeder, ½ tl komijnzaad en wat peper.
Hoe maak je het?
Rul het gehakt. Voeg dan de gesnipperde ui toe. En bak de ui glazig. Dan kan je de wortel, spitskool en op het laatste de knoflook erbij doen. Roerbak dan alle groente samen met de kruiden voor een langere tijd, zodat de smaken lekker zijn opgenomen.
Serveer het dan in een warm pita broodje.
Tekst: Ellen de Visser
Agenda
27-3-2025 | Schrijfatelier 1&2 |
27-3-2025 | Natuurwandeling senioren BE |
28-3-2025 | LetterLoll 2-4 jaar |
29-3-2025 | Rondleiding in het Trappistinnenklooster |
30-3-2025 | Garagesale |
30-3-2025 | Finale Horsefood Dressuur Talent |
30-3-2025 | Concert KlarinetNsemble, Stg, Expo |
Iets gevonden of verloren?
Wij maken de match