De Schakel
Reportage
Picknick voor jong en oud

De ouderen van zorgcentrum Torentjeshoef wandelden vorige week dinsdag samen met peuters en basisscholieren naar het gildeterrein van Sint-Hubertus. Na deze zonnige wandeling genoot jong en oud van een welverdiende picknick. De peuters van kinderopvang Humanitas zongen voor de ouderen…

De ouderen van zorgcentrum Torentjeshoef wandelden vorige week dinsdag samen met peuters en basisscholieren naar het gildeterrein van Sint-Hubertus. Na deze zonnige wandeling genoot jong en oud van een welverdiende picknick. De peuters van kinderopvang Humanitas zongen voor de ouderen en de basisscholieren voerden leuke toneelstukjes op.

Deze jaarlijkse wandeling met picknick wordt ieder jaar door ’t Heem georganiseerd. Dit doen zij in samenwerking met het Gilde, de KBO, SWO, basisschool Rennevoirt en kinderopvang Humanitas. Ook dit jaar was het weer een gezellig samenzijn voor jong en oud.

Zonnige dag
Na de wandeling kwamen de ouderen, peuters en basisscholieren samen op het terrein van het Gilde. Nadat iedereen een plekje had uitgezocht in de warme, maar schaduwrijke tent, werd er genoten van een kopje koffie of thee.

De peuters van Humanitas zaten op de grond in het midden van de tent. Omringd door de ouderen zongen zij samen liedjes. Terwijl er lekkere broodjes klaar werden gezet, voerden de basisscholieren een toneelstukje uit. Om het extra leuk te maken, had de basisschool een spelelement toegevoegd. De senioren mochten raden bij welk boek of sprookje het toneelstuk hoort.

Lachende gezichten
Na de voorstelling van Roodkapje en Jip en Janneke kon iedereen heerlijk ontspannen genieten van de picknick, met dank aan AH Heuneind. Na het eten gingen de voorstellingen van de kinderen door. De toneelstukjes zorgden voor lachende gezichten. Wie tussen de voorstellingen wat meer spanning zocht, kon onder begeleiding van het Gilde in de roos schieten. 

Bekijk hier het fotoalbum van de wandeling en picknick.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op