De Schakel
Reportage
Picknick voor bewoners Torentjeshoef

Alhoewel de picknick voor de bewoners van Torentjeshoef ieder jaar hetzelfde draaiboek volgt, is het toch afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, sponsoren en het weer of zo’n dag kans van slagen heeft. De zon was gelukkig, evenals voorgaande jaren,…

Alhoewel de picknick voor de bewoners van Torentjeshoef ieder jaar hetzelfde draaiboek volgt, is het toch afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, sponsoren en het weer of zo’n dag kans van slagen heeft.

De zon was gelukkig, evenals voorgaande jaren, uitbundig aanwezig. Het is nog een hele opgaaf om het draaiboek gevuld te krijgen en dat vergt veel inspanning van Corrie Klomp, activiteitenbegeleidster Torentjeshoef. Zij is de grote regelaar die met iedereen contact opneemt, onderhoudt en afspraken maakt, controleert, en waar nodig zelf in- of bijspringt.

Bonte stoet
De verkeersregelaars en begeleiders, allen gestoken in een rood of groen hesje, hadden op 14 mei jl. hun posities ingenomen vóór Torentjeshoef in afwachting van de 28 rolstoelbewoners, die inmiddels binnen in een rij stonden opgesteld. Op het startsein van Corrie rolden de bewoners, geduwd door vrijwilligers, naar buiten en vormden zij door de gekleurde hesjes een bonte stoet. Het doel van de optocht was ‘ons’ picknickterrein oftewel het terrein van Gilde St. Hubertus. Op de heenweg sloten een aantal leerlingen van basisschool Rennevoirt en peuters van peuteropvan Peuterplaza van Kinderopvang Humanitas zich aan en dat maakte de optocht nog bonter en gezelliger. Voorzichtig werden de rolstoelers bij de overweg aan de Raadhuisstraat één voor één geholpen bij het snel en veilig oversteken. Zij kwamen in het gebied Oostkamer/Nieuwe Warande, dat nog volop in ontwikkeling is en binnen welk gebied het terrein van het Gilde zich bevindt. 

Zes leden/vrijwilligers van het Gilde hadden de accommodatie in orde gebracht, zodat iedereen de koffie met cake kon nuttigen. Ook was ervoor gezorgd dat de oefen- handboogbaan en kruisboogbaan met instructeurs/beveiligers gereed stonden.
De schooljeugd, die zorgde voor het rondbrengen en uitdelen van broodjes en versnaperingen en bovendien toneelstukjes voordroeg, konden in hun ‘vrije tijd’ van de oefenbanen gebruikmaken.
De kleuters van Peuterplaza, geïnstalleerd op de grond in het midden tussen de tafels, toonden zich ook niet onbetuigd. Zij zongen aanstekelijk liedjes, zoals over Kikkers en de familie Hand (vingerliedje) alsook ‘Op een klein stationnetje’. Kortom een vertederende voorstelling, waarvan de bewoners enorm genoten. 
Aan het einde van de middag dankte Corrie Klomp alle vrijwilligers en organisaties, die bij deze dag betrokken waren, zoals de KBO, SWO, Rennevoirt, Peuterplaza, het Gilde St. Hubertus en niet in de laatste plaats Albert Heijn, die kosteloos voor de proviandering en een ijsje had gezorgd.

Tekst: Jan Timmer (Red.)
Foto: Torentjeshoef

About the author

Related Posts