De Schakel
Uitgelicht
Peter en José van Opbergen verhuizen naar een appartement boven het nieuwe winkelcentrum

Tegenover de voormalige abdij van Ons Koningsoord verrijzen nu grote blokken, waar alles nog in de steigers staat. Daar komt het nieuwe winkelcentrum. Boven de winkels komen appartementen. Peter en José van Opbergen verhuizen daar naartoe. Ze zijn al weer…

Tegenover de voormalige abdij van Ons Koningsoord verrijzen nu grote blokken, waar alles nog in de steigers staat. Daar komt het nieuwe winkelcentrum. Boven de winkels komen appartementen. Peter en José van Opbergen verhuizen daar naartoe.

Ze zijn al weer een paar jaar met pensioen en de vraag kwam op, of ze niet iets zouden moeten zoeken dat meer beantwoordde aan de eisen van nu. José: ‘De tuin werd wat te bewerkelijk en alles gelijkvloers zou toch ook wel heel gemakkelijk zijn.’ Maar waar ga je dan kijken?

Wonen tegenover de prachtige abdij was wel heel aantrekkelijk

Het werd Berkel-Enschot
Als je een mooi en gerieflijk huis in Tilburg hebt en je zoekt een appartement ergens in de omgeving dan kun je weliswaar op allerlei plekken terecht, maar je wilt toch ook wat goeds ervoor terugkrijgen. Via vrienden uit Berkel-Enschot kwamen José en Peter in contact met de KBO, ze gingen op bridgecursus en sloten zich aan bij diverse activiteiten zoals de maatschappijkring, yoga, werelddansen en sporten in het bos. Hierdoor lag het voor de hand om iets te zoeken in Berkel-Enschot.

De abdij van Koningsoord
De voormalige abdij van Koningsoord wordt het middelpunt van het nieuwe centrum van Berkel-Enschot, vooral door zijn monumentale uitstraling. Daartegenover komt het winkelcentrum en boven de winkels komen appartementen. Die zijn mooi gelegen en ook ruim. De winkels kunnen niet dichterbij zijn, apotheek en huisartsen zijn om de hoek en in de voormalige abdij kun je terecht voor de bibliotheek en cultureel centrum De Schalm.

De keus was snel gemaakt. Ze informeerden wanneer de appartementen opgeleverd konden worden en zetten hun huis in de verkoop. Dat was in no time verkocht. Maar met de bouw van het winkelcentrum ging het toch niet zo vlot als iedereen had verwacht. Er kwam wat vertraging. Dus moesten Peter en José omkijken naar een tijdelijk onderkomen. Dat is even wennen en ze hopen dat de bouw zo gauw mogelijk wordt afgerond. Het is nu wat passen op de plaats maken en wachten. Maar ze vinden het de moeite waard. Hun nieuwe appartement ligt op een fantastische plek, vinden ze.

Tekst en foto: Jan van der Straaten

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op