De Schakel
Van Berkelse Bodem
Pastinaaksoep met broccoli

RECEPT NOVEMBER De herfst heeft wel echt zijn intrede gedaan en wat een prachtige kleuren zijn er toch te zien in het dorp. Voor echte herfstkleuren hoef je het  bos niet in, hier is genoeg te zien. Als het herfst…

RECEPT NOVEMBER
De herfst heeft wel echt zijn intrede gedaan en wat een prachtige kleuren zijn er toch te zien in het dorp. Voor echte herfstkleuren hoef je het  bos niet in, hier is genoeg te zien. Als het herfst is dan eet ik graag soepen, zowel als lunch als avondeten. Deze keer heb ik een soep gemaakt van pastinaak met broccoli, beiden op mijn tuin te vinden. Voor pastinaak moet je echt geduld hebben op de tuin. Ik had de hoop al opgegeven, maar na een paar maanden, jawel kwam er iets boven. Ik heb ze in april gezaaid en dan kan je ze in oktober-december oogsten.

Pastinaak is een echte herfst/wintergroente. Deze witte wortel(met anijssmaak) is de zoetere variant van de oranje wortel. En gezond dat ze zijn!

Toch niet zo’n fan van deze witte wortel of niet te verkrijgen in de supermarkt als je niet net als ik pastinaak op de tuin hebt staan? Geen probleem, je kunt pastinaak vervangen door een gewone wortel, (zoete) aardappel of aardpeer.

En heb je nog wat pastinaak over na deze soep gemaakt te hebben, maak er dan lekker chips van.

 

INGREDIËNTEN

olijfolie

1 gesnipperde witte ui

4 pastinaken grof gesneden

400 g broccoliroosjes

3 teentjes knoflook, geperst

1000 ml groentebouillon

versgemalen zwarte peper

verse bieslook

crème fraîche

 

BEREIDEN

Verhit olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 2-3 minuten.

Doe de grof gesneden pastinaken, broccoli en knoflook erbij en schep om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken (of tot de pastinaak en broccoli gaar zijn). Haal daarna de pan van het vuur en pureer de soep tot je een gladde soep hebt.

Verdeel de soep over kommen en maak af met wat verse bieslook, peper en een klein schepje crème fraîche.

Serveer met wat stukjes brood.

Eet smakelijk!
Ellen de Visser

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op