De Schakel
Van Berkelse Bodem
Pasta met peultjes en gehaktballetjes

Oh wat ben ik blij dat ik een kas heb op mijn moestuin. Zeker dit jaar, want het is slakken wat de klok slaat en in de kas heb ik daar toch een stuk minder last van. Alhoewel ze daar…

Oh wat ben ik blij dat ik een kas heb op mijn moestuin. Zeker dit jaar, want het is slakken wat de klok slaat en in de kas heb ik daar toch een stuk minder last van. Alhoewel ze daar ook te vinden te zijn, soms vraag je je af hoe ze binnen komen. Ik had in het begin van het seizoen wat dingen gezaaid in de kas en ik had daar netjes labels bij gezet. Echter, je voelt een maar aankomen…. Ik had blijkbaar geen watervaste stift gebruikt voor de naambordjes. En toen waren er ineens als verrassing de peultjes. Sommige had ik al te lang laten hangen en daar heb ik gewoon de erwten van gegeten. Dit recept is dus een pasta met peultjes en doperwten.

INGREDIËNTEN voor 2 personen

200 g pasta

200 g rundergehakt

Olijfolie of bakboter

1 theelepel citroensap

2 teentjes knoflook, fijngesneden

200 g peultjes

1 gele paprika, in blokjes

1 pot  rode pastasaus of zelfgemaakte rode pastasaus

½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

BEREIDEN

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en laat goed uit lekken.

Kruid het gehakt met zout en peper of gehaktkuiden zoals ik heb gedaan. En maak hiervan gehaktballetjes.

Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Blus af met 50 ml water en het citroensap en laat alles op matig vuur sudderen.

Kook de peultjes kort voor 2 a 3 minuten.

Verhit wat olie in de hapjespan, fruit de knoflook aan en roerbak de voorgekookte peultjes en paprika op een hoog vuur in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg vervolgens de pastasaus toe en laat op matig vuur 2 minuten sudderen.

Voeg de Italiaanse kruiden en de gehaktballetjes toe aan het groenten-sausmengsel. Laat het geheel nog ca. 3 minuten garen. Serveer met de pasta.

 

Eet Smakelijk!

Ellen de Visser

Van Berkelse Bodem

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op