De Schakel
Bedrijf in beeld
Passie, trots, enthousiasme & liefde voor het vak: dat proef je!

De passie en trots voor hun bedrijf valt onmiddellijk op als je in gesprek gaat met Bart Vromans en Hanneke Versteijnen, de eigenaren van TerraVie. Bart is 15 jaar geleden gestart met de teelt van rode bessen op het perceel…

De passie en trots voor hun bedrijf valt onmiddellijk op als je in gesprek gaat met Bart Vromans en Hanneke Versteijnen, de eigenaren van TerraVie.

Bart is 15 jaar geleden gestart met de teelt van rode bessen op het perceel aan de Loonse Molenstraat. Alle werkzaamheden, zoals plukken en sorteren, werden verricht door lokale schooljeugd. In de maanden juni en juli was er minder werk te doen voor de scholieren, wat Bart destijds heeft doen besluiten om te starten met de teelt van kersen. Later zijn daar ook nog aardbeien en op kleine schaal bramen, frambozen en blauwe bessen bijgekomen.

Sinds 1 januari 2020 is Hanneke zijn compagnon. Voor de toekomst van hun bedrijf hebben zij enkele jaren geleden besloten om om te schakelen naar de biologische teelt. Bart en Hanneke wilden allebei niet mee met de schaalvergroting. Om toch een bestaansrecht te behouden, zochten zij naar een nichemarkt. Het telen van biologisch fruit houdt onder andere in dat er géén gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en ook géén gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Daarnaast staan de planten met de wortels in de volle grond. Bij TerraVie zijn dus aardbeien van een bedje van stro verkrijgbaar. Heel bijzonder is dat de rode bessen allemaal in drie weken tijd, eind juli – begin augustus, worden geplukt. Deze worden op kwaliteit gekeurd en daarna in een zuurstofarme koelcel opgeslagen. Daardoor kan TerraVie tot maart rode bessen vers leveren. Bij iedere bestelling worden de bessen opnieuw trosje voor trosje op kwaliteit nagekeken voordat ze naar de klant gaan. Kwaliteit staat bij het duo zeer hoog in het vaandel. Zowel in de teelt als in de boerderijwinkel voeren zij deze waarde strikt door. Fruit van eigen bodem is verkrijgbaar in de boerderijwinkel, die ook gevestigd is aan de Loonse Molenstraat in Loon op Zand. Daarnaast worden Black Angus runderen gehouden waarvan het vlees ook in de winkel ligt.

Fruit en vlees van eigen bodem vormen de basis van het assortiment, maar daarnaast is er volop keuze uit kaas van de boerderij, varkensvlees, kippenvlees, sappen, jams, saus, honing, ijs, groente, fruit, allerlei lekkernijen en cadeaupakketten. Het hele jaar door is de winkel geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00-17.00 uur. In de kersentijd, die nu is aangebroken, zijn zij open van maandag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur en in juli komen daar ook nog de zondagen bij. Wilt u toch nog op een ander moment genieten van hun producten, dan is de automaat, die aan het begin van de oprit staat, voor u ideaal.

Tekst: Wilma de Jong, de Wegwijzer

Foto’s: TerraVie

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op