De Schakel
Parochianen ontmoeten elkaar tijdens rondje van Johannes XXIII

Het rondje van Johannes XXIII is een fietstocht langs de vier torens van de Johannes parochie. De tweede editie vond 17 april plaats en met maar liefst 140 deelnemers was het een groot succes. Deelnemers Annelien van Lanen en Jan…

Het rondje van Johannes XXIII is een fietstocht langs de vier torens van de Johannes parochie. De tweede editie vond 17 april plaats en met maar liefst 140 deelnemers was het een groot succes. Deelnemers Annelien van Lanen en Jan Hansen namen woensdag hun prijs in ontvangst omdat zij de puzzeltocht hadden gewonnen.  

‘Ik vond de eerste editie al heel leuk, je krijgt informatie over de kerken die je normaal niet te weten komt en het is een gezellig samenzijn’, zegt Jan Hansen die net zijn tweede prijs, een cadeaubon van de Primera, in ontvangst heeft genomen. Voor Annelien was het de eerste keer. ‘Dan win ik ook nog gelijk de puzzeltocht’, zegt ze lachend.

Contact tussen parochies
Het rondje van Johannes is twee jaar geleden in het leven geroepen onder het mom van de samenvoeging van de parochies Berkel, Enschot, Biezenmortel en Udenhout. ‘We wilden het contact onder de parochies versterken. Met de fietstocht kom je in elkaars kerken en leer je elkaar kennen’, licht pastoor Juan van Eijk toe. Samen met Irene Soons, Hanneke Elshof, Piet van Gils, Jan van Esch en Frank de Hommel zat hij in de werkgroep om de fietstocht mogelijk te maken.

De fietstocht besloeg in totaal twintig kilometer. ‘Maar dat heb je helemaal niet door, omdat je telkens een tussenstop maakt en een verhaaltje te horen krijgt’, zegt Annelien. Nadat de fietsen gezegend waren, begonnen de deelnemers bij de St. Willibrorduskerk in Berkel en kregen bij iedere stop een stukje fruit, chips, loempia’s of iets anders lekkers. In de kerk in Udenhout was een tentoonstelling van iconenschilders te zien en de makers waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Feestelijk onthaal
Om de tocht aantrekkelijk te maken voor kinderen, kregen zij bij vertrek een chocoladepaashaas en een maxibellenblaas. Ook was er een puzzeltocht toegevoegd. De deelnemers moesten van 24 detailfoto’s raden waar deze foto waren genomen. Aan het einde van de fietstocht werden de deelnemers feestelijk ontvangen door de Elckerlykspeellieden bij de St. Caeciliakerk in Enschot. De fietstocht wordt mogelijk gemaakt door diverse sponsoren uit het dorp en wordt over twee jaar weer georganiseerd.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotografie: Bas Haans
[foto onderschrift] vlnr: Juan van Eijk, Annelien van Lanen, Jan Hansen, Hanneke Elshof, Irene Soons
Klik hier voor meer foto’s van Johan Elshof

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op